Nieuws

jan2020
Bagel Burger - een hamburger met een gat erin
Bagel Burger - een hamburger met een gat erin
En hamburger met een gat erin. Zodat hij op een bagel past. Lees verder
jan2020
Nieuw: Cheesecake in a Glass
Nieuw: Cheesecake in a Glass
Ken je de American Cookie Crumbles en diverse soorten Ierse Cheesecake-Mousse in een spuitzak al? Lees verder
jan2020
Happy Nachos: Nachos Chips in 3 verschillende kleuren!
Happy Nachos: Nachos Chips in 3 verschillende kleuren!
Met de nieuwe Happy Nachos die LA Streetfood introduceert kan je nachos – het populairste terras gerecht – op een compleet nieuwe en onderscheidende manier aanbieden aan je gasten. Lees verder
dec2019
L.A. Streetfood rondom Kerst + Oud & Nieuw
Beste horecaondernemer, Het jaar 2019 is alweer bijna voorbij. Lees verder
nov2019
NIEUW: De Seaweed Spinach Bun
NIEUW: De Seaweed Spinach Bun
- alternatief voor de Black Sesame Bun - Wist je dat zwarte broodjes niet meer verkocht mogen worden? Lees verder
sep2019
Lezen: Mini interview met Bart Mentink over de primeur van het najaar 2019 - De Avocado Burger!!
“Eindelijk gelukt! Lees verder
aug2019
Lezen: Tien tips om een kokstekort te lijf te gaan
Lezen: Tien tips om een kokstekort te lijf te gaan
  In de horeca is er een stijgend tekort aan koks. Lees verder
jun2019
Lezen: interview met Bart over LA Streetfood
Heb je het al gelezen? Het interview met onze eigen Bart Mentink op de website van horecanetwerk. Lees verder
jun2019
Wat is de snelste hamburger bakplaat?
“Welk apparaat gebruikt de McDonalds om hamburgers te bakken? Lees verder
mrt2019
Hoe maak je nachos met kaas?
Hoe maak je nachos met kaas?
Geen gerecht zo ideaal als nachos met kaas. Lees verder

Veggie Dog, de hotdog zonder vlees voor horeca

15 maart 2019

Twee trends die je niet wil missen dit seizoen zijn de gourmet hotdogs en vegetarisch eten. En hoewel ze haaks op elkaar lijken te staan, weet het nieuwste lid van de LA Food familie - de Veggie Dog - ze perfect te combineren.

De vraag naar gezonde en veganistische gerechten zien we in de Nederlandse Horeca de laatste tijd snel toenemen. De consument kiest steeds vaker voor een vleesloos gerecht. De redenen zijn bekend: eigen gezondheid, het milieu, voorkomen van dierenleed, nieuwsgierigheid en soms .... gewoon omdat het kan. Meer dan ooit is men nieuwsgierig naar vleesvrije alternatieven.

Als horecaondernemer kom je er tegenwoordig niet meer mee weg een kaart zonder vegetarische gerechten te hebben. Dier- en klimaatbewustzijn staan hoog op de agenda. In meer of mindere mate ook bij jouw gasten.

 

Vegan hotdogs een antwoord op de trend

Vegetarisch eten is voor een horecaondernemer vaak een balans die om extra aandacht vraagt. Want waar de sommige vegetariërs kiezen voor een product wat zoveel mogelijk op vlees lijkt, wil de ander dat juist absoluut niet. Hoewel je je kaart natuurlijk zoveel mogelijk in wilt richten op de wensen van je gasten, telt het gemak in de keuken net zo zwaar mee. Met de VeggieDog hebben we een vegetarische hotdog die je met dezelfde toppings kunt bereiden als elke andere hotdog, volledig vegan en ongekend makkelijk in gebruik is.

Maar... de VeggieDog is geen hotdog. Sterker nog, hij probeert er niet eens op te lijken.

De LA Streetfood Veggie Dog smaakt niet als vlees, ziet er niet uit als vlees en voelt niet als vlees. Het is geen vlees, maar een veganistische hotdog, die past in de beleving en wensen van de moderne consument. En die op zichzelf zo ontzettend lekker is dat hij niet eens op vlees hoeft te lijken.

  

Vegan hotdog van pure ingrediënten

Heel belangrijk voor ons, want wat het team van LA Streetfood NIET wilde, was de zoveelste vleesimitatie op de markt brengen. Imitatievlees, door de consument steeds vaker aangeduid als nepvlees, heeft tot doel de vlees beleving zo veel mogelijk te benaderen. En uitzonderingen daar gelaten, wordt geen middel en ingrediënt onbenut gelaten om de vleesimitatie zo 'echt' mogelijk te maken. Denk aan extra geur-, kleur-, smaakstoffen, vulmiddelen, veel suikers en ingrediënten die niemand begrijpt...

Ons doel was een vegetarische hotdog die smaakt en voelt naar de ingrediënten waarmee hij gemaakt is: een vegetarische hotdog gemaakt en die smaakt naar groenten en kruiden. Met pure ingrediënten alsof je ze zelf in je eigen keuken hebt gedraaid.

Wat zijn dan de ingrediënten? Vraag je je misschien af. De Veggie Dog is gemaakt van: champignon, tarwe, maïs, bonen, water, ui, avocado, bruine rijst, zetmeel, appel, zout, paprika, knoflookpoeder, uienpoeder, witte peper, chipotlepeper, kurkuma, chili peper, E223 conserveermiddel. En hiermee is het een keurig product wat past in de huidige bewuste, vleesvrije streetfoodtrend.

 

Nuttige product informatie LA8407 Veggie Dog

Bereidingswijze en gewicht:

Zeer eenvoudig, vanuit de vriezer rechtstreeks in de frituur. De Veggie Dog is iets korter dan de andere hotdogs van LA Streetfood. Hij is 11cm lang en weegt 83 gram. Hij is verpakt in een doosje met 6 zakken a 12 Veggie Dogs. (6x12x83gram)

Combineren met:

LA8368 Vegan Hot Dog Roll

 

En alle soorten toppings, denk bijvoorbeeld aan:

 

The Vegan Mexican Dog

Met LA751 Guacamole Pulp , 100% nature en de LA197 Ballymaloe Jalapeño Relish 

 

The Vegan Manhattan Special

Met de LA76 Sweet Pickle Relish Sweet pickled Relish van Smoky Mountains en de LA190 Tomato Country Relish van Ballymaloe. Ook erg lekker met de LA78 American Mustard van Smoky Mountains.

 

The Veggie BBQ & Cheese Dog

Met de LA170 Sweet Baby Rays Brown Hickory Sauce en de LA155 Cheddar Cheese sauce van Pinata.

 

Proeven?

Bel of mail ons voor een workshop of proeverij.

Of vraag samples aan bij 1 van onze verkopers.

 

 

 

Terug naar overzicht

Streetfoodconcept Eetwinkel met hamburgers, hotdogs en sauzen van LA Streetfood

31 januari 2019

We zijn geweldig blij én trots dat we mogen aankondigen dat we met Eetwinkel een samenwerking zijn aangegaan. Dat streetfood en BBQ ongekend populair zijn in Nederland had Eetwinkel in de gaten. Maar, vroegen zij zich af, hoe kunnen we die trend in ons bedrijf integreren? Over die vraag zijn ze samen met een paar van hun ondernemers en ons team van LA Streetfood gebogen.

 Met onze onderscheidende smaken voor horeca en focus op hoogwaardige producten met een ongekend gebruiksgemak zijn we er in geslaagd om - met o.a. onze merken Sweet Baby Rays en Smoky Mountains - zowel  premium burgers als gourmet hotdogs voor Eetwinkel te ontwikkelen. Wil je meer lezen over deze samenwerking? Lees dan het artikel in de snackkoerier.  

 

“De combinatie van producten is echt super. Je krijgt met weinig middelen een totaal andere hamburger.”

-Patrick van Bezuijen, Eetwinkel ’t Hoekje-

 

Maar kom je liever meer te weten over de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Dan ben je hier aan het juiste adres. Want deze manier van werken is voor LA Streetfood niet nieuw. We zijn importeur van internationale streetfood producten uit de USA, Zuid- en Midden Amerika, Canada en Ierland. We werken met unieke producten waarmee uw bedrijf zich onderscheidt. Maar dat niet alleen. Ons team gaat bij horecabedrijven langs. Niet voor een praatje of sample, maar voor een streetfood workshop waarbij we samen met jou je kaart bekijken. Om samen met je in je keuken aan de slag te gaan met onze producten. Niet alleen kan je het gebruiksgemak ervaren, maar ook samen met ons werken aan oplossingen voor jouw kaart. Wil je dat het LA Streetfood team bij jou langs komt voor een workshop? Maak dan een afspraak. 

 

 

Terug naar overzicht

De echte Amerikaanse Augurken Relish in Nederland

10 juni 2018

 

De smaak van echte Amerikaanse hamburgers. Of anders wel die van authentieke Gourmet hotdogs zoals je ze in New York eet. Die is tegenwoordig zo gewild dat wij er werk van hebben gemaakt. Die smaak moesten we naar Nederland brengen. Want die smaak koop je niet zomaar in. Je maakt het net als in de oorspronkelijke NYC Deli’s zelf. Met mooie ingrediënten en een eigen recept. Zoals onze Smoky Mountains Sweet Pickle Relish voor horeca. Gemaakt in Nederland, naar Amerikaans recept.

Nergens zijn de verschillen tussen Amerika en Europa zo groot als in een augurk. Natuurlijk eten zij hun friet met ketchup wij met mayonaise. Zitten zij net zoveel in de auto als wij op de fiets en werken ze met miles in plaats van kilometers. Maar dat alles valt in het niet als je de Amerikaanse augurk – of beter nog: Amerikaanse zoete augurken relish – proeft. Dat is zonder overdrijven iets totaal anders dan het ons bekende Amsterdamse tafelzuur.

 

Amerikaanse hamburgers en Gourmet hotdogs met echte augurken relish

Geen wonder dat die Amerikaanse hamburgers zo lekker zijn. De eerste gedachte die keer op keer weer opkomt is: hoe maken we zelf all American Hamburgers en authentieke gourmet hotdogs in onze Nederlandse restaurants?

En het antwoord zit hem voor ons in de Amerikaanse Sweet Pickle Relish voor horecagebruik van Smoky Mountains. De enige Nederlandse zoete augurken relish voor horeca die is gemaakt volgens de New York Deli methode. En dat is belangrijk. Want als we het over Streetfood hebben, kunnen we geen half werk leveren. Je topt je Amerikaanse gourmet hotdog niet af met een Amsterdamse augurk. Dat kan niet, dat hoort niet.

Of je hamburger, je hebt het broodje, de burger, de echte hamburger kaas, een superlekkere saus en dan leg je er een schijfje Nederlandse augurk op? Dat gaat gewoon niet. Die Nederlandse augurk is voor veel gerechten goed, maar niet voor een klassieke Amerikaanse Hamburger. Wij Nederlanders bereiden augurken namelijk totaal anders dan in Amerika. Maar voordat we je vertellen over augurken, fermentatie en echte lekkere zoete augurken relish willen we je eerst meenemen naar zo’n Amerikaanse Deli. De bakermat van de NYC Streetfood.

 

 

Oorsprong Amerikaans Deli-style streetfood

De naam Deli komt van Delicatessen restaurant. De oorsprong van deze zaken ligt in Europa. In Duitsland om precies te zijn. Het waren simpel gezegd zaken met buitenlands eten. De eerste Duitse Deli verkocht mango’s, bananen en pruimen. Eten wat in ons deel van de wereld bijzonder was. Toen er rond 1880 veel Europeanen naar Amerika vertrokken namen ze deze Deli’s mee. De eerste verkocht Duits eten aan Duitse immigranten. Maar daar kwam verandering in.

De Amerikaanse Deli’s zoals we nu kennen zijn ontstaan toen de Joodse gemeenschap in New York City groeide. Met de eerste kosher Deli die in 1889 in New York haar deuren opende kreeg de stad er een eigen food cultuur bij. Wat begon met 1 Joodse deli groeide uit tot 1500 Joodse Deli’s in New York in 1930. Met daarbij het echte deli-eten.

>>Bekijk hier onze Amerikaanse sauzen 

 

Wat is de Amerikaanse pickle?

Tegenwoordig zijn er nog maar iets van 15 van dit soort Deli’s in New York. Maar de manier van eten? Met smaken zoals die van de Amerikaanse augurken relish? Die wil men nu over de hele wereld proeven.

Het typische karakter van dit Deli eten zit hem in de manier waarop het is gemaakt. Omdat de Joden kosher eten, maken ze veel zelf. Alleen dan weet je zeker wat je eet en of dat eten kosher is. Zo ook in de Deli’s. Alles, maar dan ook echt alles werd zelf gemaakt. Elke deli had een eigen recept en gerechten en smaken uit de Joodse keuken. Een van de bekende producten uit deze Deli’s is de Amerikaanse augurk.

Om de smaak van de Amerikaanse augurk te begrijpen is het eerst belangrijk te weten wat een augurk precies is. Want wist je dat een augurk en een komkommer wel familie van elkaar zijn, maar dat een augurk echt geen komkommer is? Een augurk is een vrucht van de plant Cucumis Sativus. Deze plant zit in dezelfde familie als de komkommerplant. Er zijn ook wel een paar verschillen tussen komkommers en augurken. Augurken zijn kleiner en hebben een dunnere schil.

De komkommer heeft een zachtere smaak dan de augurk en de structuur is ook anders. Sappiger en met meer vocht. Dat zorgt ervoor dat een komkommer lekker is om rauw te eten en een augurk juist weer goed ingemaakt kan worden. Die zijn rauw helemaal niet zo lekker. En dit inmaken werd in de deli’s net even anders gedaan.

 

 

Hoe komt het dat Amerikaanse augurken anders smaken

Omdat augurken moeilijk te bewaren zijn, worden ze al eeuwenlang ingemaakt. In zuur. Dat was vroeger de methode om voeding die van het land kwam te bewaren voor de winter. Vanaf 1900 werd dit op grote schaal gedaan in weckfabrieken. Maar tafelzuur is iets wat in verschillende culturen al ver voor die tijd voorkwam.

Ingemaakte augurken kennen we in drie soorten: de zure Franse augurk, de zoetzure Nederlandse variant en tot slot de gefermenteerde. Die laatste is de augurk zoals ze hem in Amerika eten. De Nederlandse en Franse augurk worden meteen in het zure mengsel van water en azijn ingelegd. Bij de Nederlandse zit daar ook nog wat suiker bij. Dat zorgt voor de zoetzure smaak. De Amerikaanse augurk wordt anders ingelegd. Met zout en melkzuur. Daardoor gaat de augurk fermenteren en krijgt hij een andere smaak. Iets completer lijkt het wel. Omdat het uit meer dan zoet en zuur bestaat. 

>>Alles voor Gourmet hotdogs voor horeca 

 

Echte Sweet Pickle Relish

Wie het als eerste gedaan heeft, weten wij niet. Maar ergens is er in een keuken in Amerika een relish gemaakt van augurken. Op het eerste gezicht is een relish niet heel bijzonder. Er bestaan wel meer soorten relish. Maar in Amerika wordt deze zoete chunky augurken saus gemaakt met de Amerikaans ingelegde augurken. En dit is waar de smaak echt interessant wordt. Want wat je krijgt als je deze augurken in een relish verwerkt is zoetzuur, maar dan beter. Je proeft de gefermenteerde Amerikaanse augurk door de zoete smaak van de relish heen. En dat is echt onweerstaanbaar.

De smaak heeft meer lagen en is voor iedereen die in Amerika is geweest direct herkenbaar. Draai je dat om, dan weet je dat iedereen die in Amerika is geweest het ook meteen proeft als de augurken relish niet volgens Amerikaans recept is. Daarom is het zo belangrijk dat je op een Amerikaanse hamburger of Deli’s Style Gourmet Hotdog ook echte Amerikaanse augurken relish gebruikt. En geen Europees spul.

 

Augurken Relish van Smoky Mountains

De augurken relish van Smoky Mountains is gemaakt in Nederland, maar met Amerikaans recept. Van augurk tot relish helemaal op de authentiek Amerikaanse manier. Heb je deze zoetzure groene Relish 1 keer geproefd? Op je hamburger of je hotdog bijvoorbeeld, dan ben je voor altijd verslaafd. De frisse stukjes fijngesneden Pickled komkommer, met een beetje dille en andere specerijen, past naadloos op het Amerikaanse streetfood. Om je op weg te helpen twee tips om augurken relish te gebruiken in jouw horeca keuken.

>>Bekijk ons Smoky Mountains aanbod voor jouw keuken

 

Spectaculair lekkere hamburger met augurken relish

Wil je een goede hamburger serveren? Dan zorg je ervoor dat alles klopt. Je kiest voor goed vlees zoals bijvoorbeeld de Butcher Burger gemaakt van 100% Iers rundvlees. Of anders onze Smoky Mountains 180 gr burger, de meest verkochte burger bij LA Foods. Je gebruikt een mooi broodje waar je je hamburger mee op kan bouwen. Daarvoor raden wij de Glazed Sesame Bun aan. Amerikaanser kan een hamburger broodje niet. Met sesamzaadjes en zo hoog dat je hamburger staat als een huis. En je gebruikt natuurlijk echte cheddarkaas voor hamburgers. Maar dan komt het belangrijkste: de sauzen. En daar hebben een zalige combinatie voor je. Want combineer je de tomaten relish van Ballymaloe met de Sweet Pickle relish van Smoky Mountains? Dan krijg je echt een onweerstaanbaar lekkere smaak.

 

Chicago Style Hotdog met Pickle Relish en Ballymaloe

Ondanks dat New York de bakermat van de lekkere augurken smaak is, moeten we naar Chicago voor de ultieme Amerikaanse hotdog. De Chicago Style Hotdog is meer dan zomaar een hotdog. Men noemt het een sensatie van de perfecte dog met een ultieme blend van saus en toppings.

Je begint met je hotdogbroodje en de 90 grams, 100% rundvlees, 22 cm lange, licht gekruide Hot Dog worst de Beefdog.

Voor het broodje is het belangrijk dat het niet een standaard broodje is. Een hotdog hoort op een hotdog broodje wat lang genoeg is. Maar wat ook zo sterk is dat het de hotdog, zijn toppings en sauzen kan dragen.  Wij hebben hiervoor de XL Gourmet Hotdog Roll ontwikkelt. Dit broodje is 21,5 cm lang en gemaakt volgens Amerikaans recept en zonder e-nummers. Maar dat terzijde, de Chicago Style Hotdog draait om de toppings. Je maakt hem stap voor stap en in de juiste volgorde. Dus ligt je dog in de bun? Volg dan de volgende stappen:

 

1 gele Amerikaanse mosterd

2 groene Amerikaanse augurken relish

3 vers gensneden uien

4 pittige tomaten relish van Ballymaloe

5 plakje augurk

6 jalapeño

 

>>Een hotdog demonstratie van onze culinaire experts? Maak nu een afspraak! 

 

Spicy hotdog met augurken relish

Wil je een hotdog met een bite op je menukaart? Dan is de Chicago Chili Dog erg lekker. Deze hotdog is geïnspireerd op de Mexicaanse keuken, gemaakt met de chili dog. Een kwalitiets hotdog met pittige Ancho Chili en rode paprika door het licht gerookte vlees gedraaid. Als toppings gebruik je:

 

1 frijoles

2 carne asada

3 picante salsa

4 Mexicaanse kaasmix

5 crispy onions

Terug naar overzicht

Welke cheddar kaas is het beste op je hamburger?

26 april 2018

De beste cheddarkaas voor hamburgers. Met de huidige burgertrend is menig horeca ondernemer er naarop zoek. Natuurlijk wille wij je vertellen dat onze kaas de beste is. Maar liever vertellen we je waarom wij voor onze Smoky Mountain kaas gekozen hebben. En wat een goede cheddar tot een goede cheddar maakt.

Cheddar kaas, voor de meeste van ons het bekend als het gele plakje op je hamburger. Met een mild pittige smaak die zo lekker is. Maar als wij Cheddar zeggen, is dat in alle waarschijnlijkheid iets heel anders dan wat de gemiddelde Nederlander kent. We stellen aan je voor de echte kwalitatieve, authentieke cheddar die niet alleen lekker smaakt, maar ook aangenaam werkt in de horeca keuken.  Over Cheddar is veel te vertellen. En helemaal als je de beste cheddarkaas voor hamburgers wilt gebruiken in je restaurant. Daarom 4 dingen die je echt over deze kaas moet weten. Echte Cheddar dus en niet die gekke plakjes uit de supermarkt met plastic er om heen. Want wat je vanaf dit moment ook doet, beloof ons dat je die plakjes voor altijd links laat liggen en vanaf nu alleen de echte cheddar gebruikt.  

 

Waar komt Cheddarkaas vandaan?

Hoewel het beeld van gele kaas op je hamburger echt Amerikaans is, komt Cheddar daar niet vandaan. Het is een Europees product wat een fastfood kopie in Amerika heeft. De kaas op de meeste Amerikaanse hamburgers zou eigenlijk geen eens cheddar genoemd mogen worden. Er zit vaak maar tussen de 5 tot 20 % cheddar in. De rest bestaat uit zouten en analoogkaas. Dit is een imitatie van echte kaas. De textuur en smaak worden nagemaakt. Echte kaas wordt gemaakt van melk, stremsel en bacteriën. Deze kaas wordt gerijpt. Analoogkaas is een mengsel van palmolie, melkeiwit, zetmeel en natuurlijk smaak- en kleurstoffen. Het is niet zomaar dat we je vroegen deze kaas voor altijd links te laten liggen.

>>Classic American Burgers met deze sauzen 

 

Echte Cheddar

Echte Cheddarkaas komt van origine uit Cheddar. Een dorpje in Engeland. Maar Cheddar wordt ook in andere landen gemaakt. De naam Cheddar verwijst wel naar het dorp maar naar de methode waarmee de kaas gemaakt wordt. Cheddaring heet dat en staat voor het handmatig omdraaien van de kaas tijdens het bereidingsproces. Een 800 jaar oude traditie. De cheddarkaas voor hamburgers van Smoky Mountain komt uit Ierland. Bereid van Ierse koemelk, zout, zuursel en stremsel en handmatig gedraaid zoals het bij een echte cheddar hoort. 

 

Welke kleur hoort Ierse Cheddar te hebben?

Hoewel bij deze kaas de structuur en smaak het belangrijkst zijn, zit er achter de kleur ook nog een verhaal. Er bestaan lichtgele cheddarkazen, maar ze zijn er ook in een meer oranje kleur. Als je het aan de Ieren vraagt is die laatste variant het lekkerste. Wist je dat het dieet van de koe de smaak en kleur van je kaas bepaalt? Hierdoor kan de natuurlijke kleur van kaas per kaas verschillen. In melk zit beta-caroteen. Dat is dezelfde kleurstof als die in wortels voorkomt. Koeien die vers gras eten, produceren gelere kaas er zit namelijk meer beta-caroteen in hun melk. Hierdoor is lente kaas geler dan winterkaas. Maar niet alleen de kleur wordt beïnvloedt door de aanwezigheid van beta-caroteen. Ook de smaak. En liefhebbers van Cheddar wisten misschien niets over de koe, voeding, melk en kaas. Wel wisten ze - door die lekkere cheddarkaas te proeven - dat gelere kaas lekkerder was. Kaasmakers kregen al snel in de gaten dat de geelste cheddar het best verkocht en voegden stiekem wat kleurstof toe. In Ierland sloeg dat zo goed aan, dat zij tot vandaag de dag nog steeds de Red Cheddar - zoals zij de geelste kaas noemen - verkiezen boven de lichtgele. En niet alleen de Ieren, wereldwijd gaan we voor geel. De Echte Ierse Cheddar van Smoky Mountain dankt zijn goudgele kleur aan natuurlijk caroteen uit planten en zaden. 

 

Hoe komt echte Cheddar aan zijn structuur?

Het onderscheid tussen echte cheddar en de goedkopere variant in de supermarkt is zo gemaakt. Je ziet het aan de structuur. Echte cheddarkaas is een beetje brokkelig. Dit komt door de unieke manier waarop de kaas is gemaakt. Het keren van de kaas - wat cheddaring genoemd wordt - is een extra stap die alleen bij deze kaas toegepast wordt. Het wrongel wat deze methode oplevert wordt gestapeld en in de vormen gedaan. Dat levert de brokkelige en typische cheddar structuur op. De ouder de kaas, de brokkeliger hij is. Een jonge cheddarkaas is romiger. Wij hebben voor de Smoky Mountain hamburger kaas verschillende cheddars uitgeprobeerd. Op zoek naar precies de goede balans tussen de rijpere smaak en structuur en de makkelijk werkbare romige jonge cheddar. De authentieke Ierse Cheddarkaas van Smoky Mountain is minimaal 7 maanden gerijpt. Hierdoor is hij rijk van smaak en heeft de kaas een mooie cheddarstructuur zonder uit elkaar te vallen. Makkelijk om mee te werken en lekker om te eten. 

>>Met de Zoete Tomaten Relish van Ballymaloe wordt je hamburger nog lekkerder

 

Hamburger met cheddarkaas en een biertje

Het lekkerste bier bij een hamburger met cheddarkaas is een Imperial Ale Biertje toch? Dat gaat samen waar je ook bent. Bij je lokale brouwerij, op het strand of bij je favoriete burger restaurant. Het beste bier bij een gerecht met cheddar is een lichte Ale. Denk hierbij aan een IPA of Imperial Ale. Beide geven een lekkere balans aan de scherpere cheddarsmaak. Wist je trouwens dat een IPA en een Imperial Ale wel op elkaar lijken, maar niet hetzelfde zijn? Een Imperial Ale is een steviger bier. Net iets sterker dan de IPA.

Tot slot het belangrijkste wat wij je willen vertellen over cheddarkaas voor hamburgers. De kaas kan je burger maken of breken. En dat begint al in de keuken. Een kaas die uit elkaar valt is al lastig om mee te werken. Helemaal op de drukste momenten in je zaak. De Smoky Mountain Cheddar kaas voor hamburgers valt niet uit elkaar en wordt geleverd in plakken. Snel en makkelijk in gebruik zonder in te leveren aan kwaliteit en smaak. En dankzij zijn mooie gele kleur een lust voor het oog op je kleurrijke smaakvolle hamburger.

 

pak met plakken cheddarkaas voor horeca

LA Food Workshop

Hoewel we je al veel hebben vertelt over echte cheddar voor op hamburgers, is er nog veel meer wat we je kunnen laten zien. En proeven natuurlijk. 

Daarom komt ons team graag bij je langs. Om je te laten zien wat de mogelijkheden zijn. Dus wil je deze succesvolle hamburgers proberen voor jouw restaurant? Maak dan een afspraak. Dan bekijken we je kaart, zodat we weten wat we mee moeten nemen om samen met jou aan de slag te gaan. In het hart van je bedrijf, samen met de sloof om, in de keuken. Deplek waar het gebeurt.

Terug naar overzicht

Zelf Nachos Chips bakken

02 november 2017

Probeer nu de nieuwe voorgesneden maïstortillas van Blanco Nino!

 

Terug naar overzicht

Gourmet Hotdogs

02 november 2017

De trend van 2018 zijn natuurlijk de gourmet hotdogs!

Bij L.A.Food hebben wij 5 geweldige hot dog worsten ontwikkeld. Ze zijn allemaal van mooie grove slagerskwaliteit, gerookt, gegaard en vervolgens diepvries verpakt. 

  • The Classic New Yorker 90 gram: De klassieke hotdogworst zoals iedereen hem kent
  • The Beef Dog 90 gram: 100% runder hotdog
  • The Chili Dog 100 gram: onvergetelijke hotdog met verse parika en ancho peper
  • The Jalapeno Cheese Dog: supersappige worst met jalapeno stukjes en Gouda kaas
  • The Louisville Chicken dog: hoge kwaliteit kip Hot Dog van zacht kippendijen, licht gerookt. Mooie kruiding

 

Gourmet hotdog toppings

De toppings zijn minstens zo belangrijk, want bij een gourmet hotdog heeft de originaliteit en de authenticiteit van de toppings nog echt een enorme meerwaarde. Denk bijvoorbeeld aan:
- alle geweldige sauzen van Ballymaloe (Tomato Relish, Jalapeno Relish en de Irish Stout Sauce)
- de onvergetelijke, super Amerikaanse Sweet Pickled Relish van Smoky Mountain
- de BBQ sauzen van Sweet Baby Rays (de originele uit Chicago) of van Smoky Mountain (allergeenvrij)
- de hot cheddar cheese sauce van Pinata
- pure guacamole pulp in combinatie met gekruimelde nacho chips en een grove salsa

Enkele gourmet hotdog tips:

- Als u nu start met de hotdogs en de sauzen, bent u nog mooi op tijd. De hot dog is nu nog echt vernieuwend! Bel ons gerust voor serveersuggesties en recepten. 
- Laat uw unieke gourmet hotdog, met uw toppings en sauzen zien op uw social media, op uw profielfoto en zet een paar geweldige hotdogs midden in uw zaak, zodat uw gasten zien dat het niet om een 'knakworst in een wit puntje' gaat.
- Laat uzelf inspireren http://www.hot-dog.org/culture/mlb-hot-dog-sausage-guide

 

Terug naar overzicht

Burger & Hot Dog Sauzen

02 november 2017

De Burger & Hotdog sauzen van L.A.Food

Natuurlijk is de kwaliteit van het vlees de basis van een geweldige Burger of een Hot Dog. Dat is de reden dat wij kiezen voor 100% Ierse rundvlees Burgers en slagerskwaliteit grove Hot Dogs. Maar zoals elke kok en horeca ondernemer weet, kun je van deze goede basis een onvergetelijke ervaring maken, als je de saus combinaties op elkaar afstemt. 

In deze post wil ik enkele must-know smaakcombinaties benoemen, waarmee elke kok van een strandtent, lunchzaak of luxe restaurant geweldig Amerikaans Streetfood kan serveren.


Chicago Smokehouse:

- Sweet Baby Ray's BBQ Hickory 

- Spicy Chipotle BBQ Sauce van Smoky Mountain

- 100% real Irish Cheddar, Smoky Mountain

- Bacon sweet and cured 

De basis van de Smoky flavour zit hem in een authentieke Amerikaanse BBQ saus. In de groothandels zijn er tientallen varianten te vinden, maar wie voor de echte volle Amerikaanse smaak gaat, kiest de Sweet Baby Ray's uit Chicago. De grote gallon flessen zijn gevuld met geweldige volle smaken, zoals Sweet Baby Ray's BBQ Hickory en Sweet 'n Spicy. Deze saus is zo beroemd in Amerika, dat veel Nederlanders die iemand kennen in Amerika hun vragen om een fles Sweet Baby Rays voor hun mee te nemen of om op te sturen. Vooral lekker met uitgebakken bacon en cheddar kaas op een burger of op een Hot Dog. Iets eigenzinnige zijn onze eigen Smoky Mountain BBQ sauzen. Naar het familierecht van onze Amerikaanse collega Arno, produceren wij deze 100% allergeen vrije BBQ sauzen. Vooral de Smoky Mountain Spicy Chipotle is echt heel erg lekker!


New York Streetfood:

- Sweet Pickled Relish van Smoky Mountain 

- Tomato Relish Grof van Ballymaloe 

Het herkenbare element van de New York Streetfood smaak, is zonder twijfel de Sweet Pickle Relish van Smoky Mountain. Als je deze zoetzure groene Relish 1 keer geproefd hebt op je hamburger of je hotdog, ben je voor altijd verslaafd. De frisse stukjes fijngesneden Pickled komkommer, met een beetje dille en andere specerijen, past naadloos op het Amerikaanse streetfood. 

Voor een echt spectaculair resultaat, voeg je Ballymaloe Tomato Relish Grof toe aan de burger. Ballymaloe is een authentiek Iers productie landhuis waar de familie en kleine kookketels zorgt voor geweldige relishes. wat werkt met alleen de beste ingrediënten. Dus geen Engels nummers, houdbaarheids middelen etc. In de dikke Ballymaloe Tomato Relish Grof zie je direct de stukjes tomaat en de stukjes rozijn.

 

New York Deli Style:

- Real American Classic Burger Sauce, Smoky Mountain

- Tomaten Relish Grof van Ballymaloe 

- Bacon sweet and cured 

- Hotdogs Dog Classic New Yorker Smoky Mountain of

- Fresh Burger 180 gr

De beroemde Hot Dog van de New Yorkse Deli Rueben is inmiddels wereldberoemd: een broodje hotdog met warme zuurkool, bacon en Real American Classic Burger Sauce. The Rueben Dog: Een icoon in het Amerikaanse streetfood!

Maar een ongeveer zelfde smaakcombinatie zie je terug bij de burgers in NY Deli Style: zonder de zuurkool, maar wel met de American Classic Burger Sauce, de grove Tomaten Relish Grof van Ballymaloe en de Bacon. Perfect om te combineren met bijvoorbeeld een 180 gram juicy burger, zoals de Fresh Burger: 100% Irish Beef met alleen wat zout en vet toegevoegd.

 

Brewery Style: 

- Irish Stout Beer Bun (broodje)

- Irish Stout Beer Sauce van Ballymaloe 

- Irish Butcher Burger 

Bier en Burgers. Bier en Worsten: Gouden combinaties toch! Mannen met baarden en lange leren sloven. En dan het liefst met craft beer: kleinschalig gebrouwen speciaal bier uit kleine keteltjes ramvol smaak. Met deze Brewery Food Style past het eten naadloos bij deze trend! Bepalend is de Ballymaloe Stout Steak Sauce, gemaakt van Black Rock Stout van de Irish Dungarvan Brewing Co. en het Burger broodje met Irish Stout Beer er in verwerkt. Dat gecombineerd met de 100% Irish Butcher Burger leidt tot een geniaal eindresultaat. Proost!

 

Tijuana:

- 100% Nature Avocado Pulp Guacamole 

- Salsa Picante L.A.Food 

- Cheddar Cheesesauce Piñata 

- Nachos Chips Salted triangle Pablo's Choice 

- Jalapeño Cheese Dog, Smoky Mountain

- Bacon sweet and cured  

De grensplaats Tijuana is een smeltkroes van Amerika en Mexico. Geen wonder dat deze plaatsnaam vaak wordt gebruikt het American Streetfood. Er zijn zowel Tijuana burgers als hotdog Dogs, maar allemaal hebben ze als overeenkomst dat de tex-mex ingrediënten centraal staan. 

Denk bijvoorbeeld aan de romige 100% natuurlijke guacamole zonder e-nummers, citroenzuur etc. In Nederland is op dit moment de Guacamole Avocado Pulp van Pablo's Choice de top of the bill. Tegenover de romige Guacamole mag best een pikante salsa staan, zoals de Salsa Picante van L.A.Food of juist een warme cheddar cheesesauce van Piñata  (op dit moment onze favoriet). Aftoppen met gekruimelde Nachos Chips en wat jalapeños sliced en je hebt echt een geweldige smaaksensatie. Op de originele Tijuana Hot Dog is de worst overigens omwikkeld met bacon en daarna BBQ Grilled. De sappige Cheese Jalapeño Dog van Smoky Mountains past hier heel goed bij.

 

Spicy Devil:

- Jalapeño Relish van Ballymaloe 

- Chipotle mayonaise 

- Chili Dog, Smoky Mountain  

Pittig lijkt makkelijk: veel pepers en hotsauce toevoegen en klaar. Maar voor een mooie volle pittige smaak is er meer nodig! De Ballymaloe Jalapeño relish is Pittig, maar volgens smaak. Een mooie dikke saus, waar een lepel rechtop in blijft staan. Zonder kunstmatige toevoegingen zoals conserveermiddelen en E-nummers. Een geweldige saus boven op de Burger of Hot Dog. 

Onder de Burger of Hot Dog past een Chipotle mayonaise. Gemalen rokerige Chipotle pepers mengen met een mooie mayonaise en de smaak is uniek. Het zal niemand verbazen dat de Chili Dog met gemalen Anchopeper een geweldige smaakcombinatie vormt met deze 2 sauzen.

Terug naar overzicht