Nieuws

sep2019
Lezen: Mini interview met Bart Mentink over de primeur van het najaar 2019 - De Avocado Burger!!
“Eindelijk gelukt! Lees verder
aug2019
Lezen: Tien tips om een kokstekort te lijf te gaan
Lezen: Tien tips om een kokstekort te lijf te gaan
  In de horeca is er een stijgend tekort aan koks. Lees verder
jun2019
Lezen: interview met Bart over LA Streetfood
Heb je het al gelezen? Het interview met onze eigen Bart Mentink op de website van horecanetwerk. Lees verder
jun2019
Wat is de snelste hamburger bakplaat?
“Welk apparaat gebruikt de McDonalds om hamburgers te bakken? Lees verder
mrt2019
Hoe maak je nachos met kaas?
Hoe maak je nachos met kaas?
Geen gerecht zo ideaal als nachos met kaas. Lees verder
mrt2019
Veggie Dog, de hotdog zonder vlees voor horeca
Veggie Dog, de hotdog zonder vlees voor horeca
Twee trends die je niet wil missen dit seizoen zijn de gourmet hotdogs en vegetarisch eten. Lees verder
jan2019
Streetfoodconcept Eetwinkel met hamburgers, hotdogs en sauzen van LA Streetfood
Streetfoodconcept Eetwinkel met hamburgers, hotdogs en sauzen van LA Streetfood
We zijn geweldig blij én trots dat we mogen aankondigen dat we met Eetwinkel een samenwerking zijn aangegaan. Lees verder
jun2018
De echte Amerikaanse Augurken Relish in Nederland
  De smaak van echte Amerikaanse hamburgers. Lees verder
apr2018
Welke cheddar kaas is het beste op je hamburger?
De beste cheddarkaas voor hamburgers. Lees verder
nov2017
Zelf Nachos Chips bakken
Probeer nu de nieuwe voorgesneden maïstortillas van Blanco Nino!   Lees verder

Gourmet Hotdogs

02 november 2017

De trend van 2018 zijn natuurlijk de gourmet hotdogs!

Bij L.A.Food hebben wij 5 geweldige hot dog worsten ontwikkeld. Ze zijn allemaal van mooie grove slagerskwaliteit, gerookt, gegaard en vervolgens diepvries verpakt. 

  • The Classic New Yorker 90 gram: De klassieke hotdogworst zoals iedereen hem kent
  • The Beef Dog 90 gram: 100% runder hotdog
  • The Chili Dog 100 gram: onvergetelijke hotdog met verse parika en ancho peper
  • The Jalapeno Cheese Dog: supersappige worst met jalapeno stukjes en Gouda kaas
  • The Louisville Chicken dog: hoge kwaliteit kip Hot Dog van zacht kippendijen, licht gerookt. Mooie kruiding

 

Gourmet hotdog toppings

De toppings zijn minstens zo belangrijk, want bij een gourmet hotdog heeft de originaliteit en de authenticiteit van de toppings nog echt een enorme meerwaarde. Denk bijvoorbeeld aan:
- alle geweldige sauzen van Ballymaloe (Tomato Relish, Jalapeno Relish en de Irish Stout Sauce)
- de onvergetelijke, super Amerikaanse Sweet Pickled Relish van Smoky Mountain
- de BBQ sauzen van Sweet Baby Rays (de originele uit Chicago) of van Smoky Mountain (allergeenvrij)
- de hot cheddar cheese sauce van Pinata
- pure guacamole pulp in combinatie met gekruimelde nacho chips en een grove salsa

Enkele gourmet hotdog tips:

- Als u nu start met de hotdogs en de sauzen, bent u nog mooi op tijd. De hot dog is nu nog echt vernieuwend! Bel ons gerust voor serveersuggesties en recepten. 
- Laat uw unieke gourmet hotdog, met uw toppings en sauzen zien op uw social media, op uw profielfoto en zet een paar geweldige hotdogs midden in uw zaak, zodat uw gasten zien dat het niet om een 'knakworst in een wit puntje' gaat.
- Laat uzelf inspireren http://www.hot-dog.org/culture/mlb-hot-dog-sausage-guide

 

Terug naar overzicht

Burger & Hot Dog Sauzen

02 november 2017

De Burger & Hotdog sauzen van L.A.Food

Natuurlijk is de kwaliteit van het vlees de basis van een geweldige Burger of een Hot Dog. Dat is de reden dat wij kiezen voor 100% Ierse rundvlees Burgers en slagerskwaliteit grove Hot Dogs. Maar zoals elke kok en horeca ondernemer weet, kun je van deze goede basis een onvergetelijke ervaring maken, als je de saus combinaties op elkaar afstemt. 

In deze post wil ik enkele must-know smaakcombinaties benoemen, waarmee elke kok van een strandtent, lunchzaak of luxe restaurant geweldig Amerikaans Streetfood kan serveren.


Chicago Smokehouse:

- Sweet Baby Ray's BBQ Hickory 

- Spicy Chipotle BBQ Sauce van Smoky Mountain

- 100% real Irish Cheddar, Smoky Mountain

- Bacon sweet and cured 

De basis van de Smoky flavour zit hem in een authentieke Amerikaanse BBQ saus. In de groothandels zijn er tientallen varianten te vinden, maar wie voor de echte volle Amerikaanse smaak gaat, kiest de Sweet Baby Ray's uit Chicago. De grote gallon flessen zijn gevuld met geweldige volle smaken, zoals Sweet Baby Ray's BBQ Hickory en Sweet 'n Spicy. Deze saus is zo beroemd in Amerika, dat veel Nederlanders die iemand kennen in Amerika hun vragen om een fles Sweet Baby Rays voor hun mee te nemen of om op te sturen. Vooral lekker met uitgebakken bacon en cheddar kaas op een burger of op een Hot Dog. Iets eigenzinnige zijn onze eigen Smoky Mountain BBQ sauzen. Naar het familierecht van onze Amerikaanse collega Arno, produceren wij deze 100% allergeen vrije BBQ sauzen. Vooral de Smoky Mountain Spicy Chipotle is echt heel erg lekker!


New York Streetfood:

- Sweet Pickled Relish van Smoky Mountain 

- Tomato Relish Grof van Ballymaloe 

Het herkenbare element van de New York Streetfood smaak, is zonder twijfel de Sweet Pickle Relish van Smoky Mountain. Als je deze zoetzure groene Relish 1 keer geproefd hebt op je hamburger of je hotdog, ben je voor altijd verslaafd. De frisse stukjes fijngesneden Pickled komkommer, met een beetje dille en andere specerijen, past naadloos op het Amerikaanse streetfood. 

Voor een echt spectaculair resultaat, voeg je Ballymaloe Tomato Relish Grof toe aan de burger. Ballymaloe is een authentiek Iers productie landhuis waar de familie en kleine kookketels zorgt voor geweldige relishes. wat werkt met alleen de beste ingrediënten. Dus geen Engels nummers, houdbaarheids middelen etc. In de dikke Ballymaloe Tomato Relish Grof zie je direct de stukjes tomaat en de stukjes rozijn.

 

New York Deli Style:

- Real American Classic Burger Sauce, Smoky Mountain

- Tomaten Relish Grof van Ballymaloe 

- Bacon sweet and cured 

- Hotdogs Dog Classic New Yorker Smoky Mountain of

- Fresh Burger 180 gr

De beroemde Hot Dog van de New Yorkse Deli Rueben is inmiddels wereldberoemd: een broodje hotdog met warme zuurkool, bacon en Real American Classic Burger Sauce. The Rueben Dog: Een icoon in het Amerikaanse streetfood!

Maar een ongeveer zelfde smaakcombinatie zie je terug bij de burgers in NY Deli Style: zonder de zuurkool, maar wel met de American Classic Burger Sauce, de grove Tomaten Relish Grof van Ballymaloe en de Bacon. Perfect om te combineren met bijvoorbeeld een 180 gram juicy burger, zoals de Fresh Burger: 100% Irish Beef met alleen wat zout en vet toegevoegd.

 

Brewery Style: 

- Irish Stout Beer Bun (broodje)

- Irish Stout Beer Sauce van Ballymaloe 

- Irish Butcher Burger 

Bier en Burgers. Bier en Worsten: Gouden combinaties toch! Mannen met baarden en lange leren sloven. En dan het liefst met craft beer: kleinschalig gebrouwen speciaal bier uit kleine keteltjes ramvol smaak. Met deze Brewery Food Style past het eten naadloos bij deze trend! Bepalend is de Ballymaloe Stout Steak Sauce, gemaakt van Black Rock Stout van de Irish Dungarvan Brewing Co. en het Burger broodje met Irish Stout Beer er in verwerkt. Dat gecombineerd met de 100% Irish Butcher Burger leidt tot een geniaal eindresultaat. Proost!

 

Tijuana:

- 100% Nature Avocado Pulp Guacamole 

- Salsa Picante L.A.Food 

- Cheddar Cheesesauce Piñata 

- Nachos Chips Salted triangle Pablo's Choice 

- Jalapeño Cheese Dog, Smoky Mountain

- Bacon sweet and cured  

De grensplaats Tijuana is een smeltkroes van Amerika en Mexico. Geen wonder dat deze plaatsnaam vaak wordt gebruikt het American Streetfood. Er zijn zowel Tijuana burgers als hotdog Dogs, maar allemaal hebben ze als overeenkomst dat de tex-mex ingrediënten centraal staan. 

Denk bijvoorbeeld aan de romige 100% natuurlijke guacamole zonder e-nummers, citroenzuur etc. In Nederland is op dit moment de Guacamole Avocado Pulp van Pablo's Choice de top of the bill. Tegenover de romige Guacamole mag best een pikante salsa staan, zoals de Salsa Picante van L.A.Food of juist een warme cheddar cheesesauce van Piñata  (op dit moment onze favoriet). Aftoppen met gekruimelde Nachos Chips en wat jalapeños sliced en je hebt echt een geweldige smaaksensatie. Op de originele Tijuana Hot Dog is de worst overigens omwikkeld met bacon en daarna BBQ Grilled. De sappige Cheese Jalapeño Dog van Smoky Mountains past hier heel goed bij.

 

Spicy Devil:

- Jalapeño Relish van Ballymaloe 

- Chipotle mayonaise 

- Chili Dog, Smoky Mountain  

Pittig lijkt makkelijk: veel pepers en hotsauce toevoegen en klaar. Maar voor een mooie volle pittige smaak is er meer nodig! De Ballymaloe Jalapeño relish is Pittig, maar volgens smaak. Een mooie dikke saus, waar een lepel rechtop in blijft staan. Zonder kunstmatige toevoegingen zoals conserveermiddelen en E-nummers. Een geweldige saus boven op de Burger of Hot Dog. 

Onder de Burger of Hot Dog past een Chipotle mayonaise. Gemalen rokerige Chipotle pepers mengen met een mooie mayonaise en de smaak is uniek. Het zal niemand verbazen dat de Chili Dog met gemalen Anchopeper een geweldige smaakcombinatie vormt met deze 2 sauzen.

Terug naar overzicht