Let op! Afwijkende leverdagen rondom Kerst + Oud & Nieuw

Klik hier

×

Nieuws

dec2019
L.A. Streetfood rondom Kerst + Oud & Nieuw
Beste horecaondernemer, Het jaar 2019 is alweer bijna voorbij. Lees verder
nov2019
NIEUW: De Seaweed Spinach Bun
NIEUW: De Seaweed Spinach Bun
- alternatief voor de Black Sesame Bun - Wist je dat zwarte broodjes niet meer verkocht mogen worden? Lees verder
sep2019
Lezen: Mini interview met Bart Mentink over de primeur van het najaar 2019 - De Avocado Burger!!
“Eindelijk gelukt! Lees verder
aug2019
Lezen: Tien tips om een kokstekort te lijf te gaan
Lezen: Tien tips om een kokstekort te lijf te gaan
  In de horeca is er een stijgend tekort aan koks. Lees verder
jun2019
Lezen: interview met Bart over LA Streetfood
Heb je het al gelezen? Het interview met onze eigen Bart Mentink op de website van horecanetwerk. Lees verder
jun2019
Wat is de snelste hamburger bakplaat?
“Welk apparaat gebruikt de McDonalds om hamburgers te bakken? Lees verder
mrt2019
Hoe maak je nachos met kaas?
Hoe maak je nachos met kaas?
Geen gerecht zo ideaal als nachos met kaas. Lees verder
mrt2019
Veggie Dog, de hotdog zonder vlees voor horeca
Veggie Dog, de hotdog zonder vlees voor horeca
Twee trends die je niet wil missen dit seizoen zijn de gourmet hotdogs en vegetarisch eten. Lees verder
jan2019
Streetfoodconcept Eetwinkel met hamburgers, hotdogs en sauzen van LA Streetfood
Streetfoodconcept Eetwinkel met hamburgers, hotdogs en sauzen van LA Streetfood
We zijn geweldig blij én trots dat we mogen aankondigen dat we met Eetwinkel een samenwerking zijn aangegaan. Lees verder
jun2018
De echte Amerikaanse Augurken Relish in Nederland
  De smaak van echte Amerikaanse hamburgers. Lees verder

Welke cheddar kaas is het beste op je hamburger?

26 april 2018

De beste cheddarkaas voor hamburgers. Met de huidige burgertrend is menig horeca ondernemer er naarop zoek. Natuurlijk wille wij je vertellen dat onze kaas de beste is. Maar liever vertellen we je waarom wij voor onze Smoky Mountain kaas gekozen hebben. En wat een goede cheddar tot een goede cheddar maakt.

Cheddar kaas, voor de meeste van ons het bekend als het gele plakje op je hamburger. Met een mild pittige smaak die zo lekker is. Maar als wij Cheddar zeggen, is dat in alle waarschijnlijkheid iets heel anders dan wat de gemiddelde Nederlander kent. We stellen aan je voor de echte kwalitatieve, authentieke cheddar die niet alleen lekker smaakt, maar ook aangenaam werkt in de horeca keuken.  Over Cheddar is veel te vertellen. En helemaal als je de beste cheddarkaas voor hamburgers wilt gebruiken in je restaurant. Daarom 4 dingen die je echt over deze kaas moet weten. Echte Cheddar dus en niet die gekke plakjes uit de supermarkt met plastic er om heen. Want wat je vanaf dit moment ook doet, beloof ons dat je die plakjes voor altijd links laat liggen en vanaf nu alleen de echte cheddar gebruikt.  

 

Waar komt Cheddarkaas vandaan?

Hoewel het beeld van gele kaas op je hamburger echt Amerikaans is, komt Cheddar daar niet vandaan. Het is een Europees product wat een fastfood kopie in Amerika heeft. De kaas op de meeste Amerikaanse hamburgers zou eigenlijk geen eens cheddar genoemd mogen worden. Er zit vaak maar tussen de 5 tot 20 % cheddar in. De rest bestaat uit zouten en analoogkaas. Dit is een imitatie van echte kaas. De textuur en smaak worden nagemaakt. Echte kaas wordt gemaakt van melk, stremsel en bacteriën. Deze kaas wordt gerijpt. Analoogkaas is een mengsel van palmolie, melkeiwit, zetmeel en natuurlijk smaak- en kleurstoffen. Het is niet zomaar dat we je vroegen deze kaas voor altijd links te laten liggen.

>>Classic American Burgers met deze sauzen 

 

Echte Cheddar

Echte Cheddarkaas komt van origine uit Cheddar. Een dorpje in Engeland. Maar Cheddar wordt ook in andere landen gemaakt. De naam Cheddar verwijst wel naar het dorp maar naar de methode waarmee de kaas gemaakt wordt. Cheddaring heet dat en staat voor het handmatig omdraaien van de kaas tijdens het bereidingsproces. Een 800 jaar oude traditie. De cheddarkaas voor hamburgers van Smoky Mountain komt uit Ierland. Bereid van Ierse koemelk, zout, zuursel en stremsel en handmatig gedraaid zoals het bij een echte cheddar hoort. 

 

Welke kleur hoort Ierse Cheddar te hebben?

Hoewel bij deze kaas de structuur en smaak het belangrijkst zijn, zit er achter de kleur ook nog een verhaal. Er bestaan lichtgele cheddarkazen, maar ze zijn er ook in een meer oranje kleur. Als je het aan de Ieren vraagt is die laatste variant het lekkerste. Wist je dat het dieet van de koe de smaak en kleur van je kaas bepaalt? Hierdoor kan de natuurlijke kleur van kaas per kaas verschillen. In melk zit beta-caroteen. Dat is dezelfde kleurstof als die in wortels voorkomt. Koeien die vers gras eten, produceren gelere kaas er zit namelijk meer beta-caroteen in hun melk. Hierdoor is lente kaas geler dan winterkaas. Maar niet alleen de kleur wordt beïnvloedt door de aanwezigheid van beta-caroteen. Ook de smaak. En liefhebbers van Cheddar wisten misschien niets over de koe, voeding, melk en kaas. Wel wisten ze - door die lekkere cheddarkaas te proeven - dat gelere kaas lekkerder was. Kaasmakers kregen al snel in de gaten dat de geelste cheddar het best verkocht en voegden stiekem wat kleurstof toe. In Ierland sloeg dat zo goed aan, dat zij tot vandaag de dag nog steeds de Red Cheddar - zoals zij de geelste kaas noemen - verkiezen boven de lichtgele. En niet alleen de Ieren, wereldwijd gaan we voor geel. De Echte Ierse Cheddar van Smoky Mountain dankt zijn goudgele kleur aan natuurlijk caroteen uit planten en zaden. 

 

Hoe komt echte Cheddar aan zijn structuur?

Het onderscheid tussen echte cheddar en de goedkopere variant in de supermarkt is zo gemaakt. Je ziet het aan de structuur. Echte cheddarkaas is een beetje brokkelig. Dit komt door de unieke manier waarop de kaas is gemaakt. Het keren van de kaas - wat cheddaring genoemd wordt - is een extra stap die alleen bij deze kaas toegepast wordt. Het wrongel wat deze methode oplevert wordt gestapeld en in de vormen gedaan. Dat levert de brokkelige en typische cheddar structuur op. De ouder de kaas, de brokkeliger hij is. Een jonge cheddarkaas is romiger. Wij hebben voor de Smoky Mountain hamburger kaas verschillende cheddars uitgeprobeerd. Op zoek naar precies de goede balans tussen de rijpere smaak en structuur en de makkelijk werkbare romige jonge cheddar. De authentieke Ierse Cheddarkaas van Smoky Mountain is minimaal 7 maanden gerijpt. Hierdoor is hij rijk van smaak en heeft de kaas een mooie cheddarstructuur zonder uit elkaar te vallen. Makkelijk om mee te werken en lekker om te eten. 

>>Met de Zoete Tomaten Relish van Ballymaloe wordt je hamburger nog lekkerder

 

Hamburger met cheddarkaas en een biertje

Het lekkerste bier bij een hamburger met cheddarkaas is een Imperial Ale Biertje toch? Dat gaat samen waar je ook bent. Bij je lokale brouwerij, op het strand of bij je favoriete burger restaurant. Het beste bier bij een gerecht met cheddar is een lichte Ale. Denk hierbij aan een IPA of Imperial Ale. Beide geven een lekkere balans aan de scherpere cheddarsmaak. Wist je trouwens dat een IPA en een Imperial Ale wel op elkaar lijken, maar niet hetzelfde zijn? Een Imperial Ale is een steviger bier. Net iets sterker dan de IPA.

Tot slot het belangrijkste wat wij je willen vertellen over cheddarkaas voor hamburgers. De kaas kan je burger maken of breken. En dat begint al in de keuken. Een kaas die uit elkaar valt is al lastig om mee te werken. Helemaal op de drukste momenten in je zaak. De Smoky Mountain Cheddar kaas voor hamburgers valt niet uit elkaar en wordt geleverd in plakken. Snel en makkelijk in gebruik zonder in te leveren aan kwaliteit en smaak. En dankzij zijn mooie gele kleur een lust voor het oog op je kleurrijke smaakvolle hamburger.

 

pak met plakken cheddarkaas voor horeca

LA Food Workshop

Hoewel we je al veel hebben vertelt over echte cheddar voor op hamburgers, is er nog veel meer wat we je kunnen laten zien. En proeven natuurlijk. 

Daarom komt ons team graag bij je langs. Om je te laten zien wat de mogelijkheden zijn. Dus wil je deze succesvolle hamburgers proberen voor jouw restaurant? Maak dan een afspraak. Dan bekijken we je kaart, zodat we weten wat we mee moeten nemen om samen met jou aan de slag te gaan. In het hart van je bedrijf, samen met de sloof om, in de keuken. Deplek waar het gebeurt.

Terug naar overzicht

Zelf Nachos Chips bakken

02 november 2017

Probeer nu de nieuwe voorgesneden maïstortillas van Blanco Nino!

 

Terug naar overzicht

Gourmet Hotdogs

02 november 2017

De trend van 2018 zijn natuurlijk de gourmet hotdogs!

Bij L.A.Food hebben wij 5 geweldige hot dog worsten ontwikkeld. Ze zijn allemaal van mooie grove slagerskwaliteit, gerookt, gegaard en vervolgens diepvries verpakt. 

  • The Classic New Yorker 90 gram: De klassieke hotdogworst zoals iedereen hem kent
  • The Beef Dog 90 gram: 100% runder hotdog
  • The Chili Dog 100 gram: onvergetelijke hotdog met verse parika en ancho peper
  • The Jalapeno Cheese Dog: supersappige worst met jalapeno stukjes en Gouda kaas
  • The Louisville Chicken dog: hoge kwaliteit kip Hot Dog van zacht kippendijen, licht gerookt. Mooie kruiding

 

Gourmet hotdog toppings

De toppings zijn minstens zo belangrijk, want bij een gourmet hotdog heeft de originaliteit en de authenticiteit van de toppings nog echt een enorme meerwaarde. Denk bijvoorbeeld aan:
- alle geweldige sauzen van Ballymaloe (Tomato Relish, Jalapeno Relish en de Irish Stout Sauce)
- de onvergetelijke, super Amerikaanse Sweet Pickled Relish van Smoky Mountain
- de BBQ sauzen van Sweet Baby Rays (de originele uit Chicago) of van Smoky Mountain (allergeenvrij)
- de hot cheddar cheese sauce van Pinata
- pure guacamole pulp in combinatie met gekruimelde nacho chips en een grove salsa

Enkele gourmet hotdog tips:

- Als u nu start met de hotdogs en de sauzen, bent u nog mooi op tijd. De hot dog is nu nog echt vernieuwend! Bel ons gerust voor serveersuggesties en recepten. 
- Laat uw unieke gourmet hotdog, met uw toppings en sauzen zien op uw social media, op uw profielfoto en zet een paar geweldige hotdogs midden in uw zaak, zodat uw gasten zien dat het niet om een 'knakworst in een wit puntje' gaat.
- Laat uzelf inspireren http://www.hot-dog.org/culture/mlb-hot-dog-sausage-guide

 

Terug naar overzicht

Burger & Hot Dog Sauzen

02 november 2017

De Burger & Hotdog sauzen van L.A.Food

Natuurlijk is de kwaliteit van het vlees de basis van een geweldige Burger of een Hot Dog. Dat is de reden dat wij kiezen voor 100% Ierse rundvlees Burgers en slagerskwaliteit grove Hot Dogs. Maar zoals elke kok en horeca ondernemer weet, kun je van deze goede basis een onvergetelijke ervaring maken, als je de saus combinaties op elkaar afstemt. 

In deze post wil ik enkele must-know smaakcombinaties benoemen, waarmee elke kok van een strandtent, lunchzaak of luxe restaurant geweldig Amerikaans Streetfood kan serveren.


Chicago Smokehouse:

- Sweet Baby Ray's BBQ Hickory 

- Spicy Chipotle BBQ Sauce van Smoky Mountain

- 100% real Irish Cheddar, Smoky Mountain

- Bacon sweet and cured 

De basis van de Smoky flavour zit hem in een authentieke Amerikaanse BBQ saus. In de groothandels zijn er tientallen varianten te vinden, maar wie voor de echte volle Amerikaanse smaak gaat, kiest de Sweet Baby Ray's uit Chicago. De grote gallon flessen zijn gevuld met geweldige volle smaken, zoals Sweet Baby Ray's BBQ Hickory en Sweet 'n Spicy. Deze saus is zo beroemd in Amerika, dat veel Nederlanders die iemand kennen in Amerika hun vragen om een fles Sweet Baby Rays voor hun mee te nemen of om op te sturen. Vooral lekker met uitgebakken bacon en cheddar kaas op een burger of op een Hot Dog. Iets eigenzinnige zijn onze eigen Smoky Mountain BBQ sauzen. Naar het familierecht van onze Amerikaanse collega Arno, produceren wij deze 100% allergeen vrije BBQ sauzen. Vooral de Smoky Mountain Spicy Chipotle is echt heel erg lekker!


New York Streetfood:

- Sweet Pickled Relish van Smoky Mountain 

- Tomato Relish Grof van Ballymaloe 

Het herkenbare element van de New York Streetfood smaak, is zonder twijfel de Sweet Pickle Relish van Smoky Mountain. Als je deze zoetzure groene Relish 1 keer geproefd hebt op je hamburger of je hotdog, ben je voor altijd verslaafd. De frisse stukjes fijngesneden Pickled komkommer, met een beetje dille en andere specerijen, past naadloos op het Amerikaanse streetfood. 

Voor een echt spectaculair resultaat, voeg je Ballymaloe Tomato Relish Grof toe aan de burger. Ballymaloe is een authentiek Iers productie landhuis waar de familie en kleine kookketels zorgt voor geweldige relishes. wat werkt met alleen de beste ingrediënten. Dus geen Engels nummers, houdbaarheids middelen etc. In de dikke Ballymaloe Tomato Relish Grof zie je direct de stukjes tomaat en de stukjes rozijn.

 

New York Deli Style:

- Real American Classic Burger Sauce, Smoky Mountain

- Tomaten Relish Grof van Ballymaloe 

- Bacon sweet and cured 

- Hotdogs Dog Classic New Yorker Smoky Mountain of

- Fresh Burger 180 gr

De beroemde Hot Dog van de New Yorkse Deli Rueben is inmiddels wereldberoemd: een broodje hotdog met warme zuurkool, bacon en Real American Classic Burger Sauce. The Rueben Dog: Een icoon in het Amerikaanse streetfood!

Maar een ongeveer zelfde smaakcombinatie zie je terug bij de burgers in NY Deli Style: zonder de zuurkool, maar wel met de American Classic Burger Sauce, de grove Tomaten Relish Grof van Ballymaloe en de Bacon. Perfect om te combineren met bijvoorbeeld een 180 gram juicy burger, zoals de Fresh Burger: 100% Irish Beef met alleen wat zout en vet toegevoegd.

 

Brewery Style: 

- Irish Stout Beer Bun (broodje)

- Irish Stout Beer Sauce van Ballymaloe 

- Irish Butcher Burger 

Bier en Burgers. Bier en Worsten: Gouden combinaties toch! Mannen met baarden en lange leren sloven. En dan het liefst met craft beer: kleinschalig gebrouwen speciaal bier uit kleine keteltjes ramvol smaak. Met deze Brewery Food Style past het eten naadloos bij deze trend! Bepalend is de Ballymaloe Stout Steak Sauce, gemaakt van Black Rock Stout van de Irish Dungarvan Brewing Co. en het Burger broodje met Irish Stout Beer er in verwerkt. Dat gecombineerd met de 100% Irish Butcher Burger leidt tot een geniaal eindresultaat. Proost!

 

Tijuana:

- 100% Nature Avocado Pulp Guacamole 

- Salsa Picante L.A.Food 

- Cheddar Cheesesauce Piñata 

- Nachos Chips Salted triangle Pablo's Choice 

- Jalapeño Cheese Dog, Smoky Mountain

- Bacon sweet and cured  

De grensplaats Tijuana is een smeltkroes van Amerika en Mexico. Geen wonder dat deze plaatsnaam vaak wordt gebruikt het American Streetfood. Er zijn zowel Tijuana burgers als hotdog Dogs, maar allemaal hebben ze als overeenkomst dat de tex-mex ingrediënten centraal staan. 

Denk bijvoorbeeld aan de romige 100% natuurlijke guacamole zonder e-nummers, citroenzuur etc. In Nederland is op dit moment de Guacamole Avocado Pulp van Pablo's Choice de top of the bill. Tegenover de romige Guacamole mag best een pikante salsa staan, zoals de Salsa Picante van L.A.Food of juist een warme cheddar cheesesauce van Piñata  (op dit moment onze favoriet). Aftoppen met gekruimelde Nachos Chips en wat jalapeños sliced en je hebt echt een geweldige smaaksensatie. Op de originele Tijuana Hot Dog is de worst overigens omwikkeld met bacon en daarna BBQ Grilled. De sappige Cheese Jalapeño Dog van Smoky Mountains past hier heel goed bij.

 

Spicy Devil:

- Jalapeño Relish van Ballymaloe 

- Chipotle mayonaise 

- Chili Dog, Smoky Mountain  

Pittig lijkt makkelijk: veel pepers en hotsauce toevoegen en klaar. Maar voor een mooie volle pittige smaak is er meer nodig! De Ballymaloe Jalapeño relish is Pittig, maar volgens smaak. Een mooie dikke saus, waar een lepel rechtop in blijft staan. Zonder kunstmatige toevoegingen zoals conserveermiddelen en E-nummers. Een geweldige saus boven op de Burger of Hot Dog. 

Onder de Burger of Hot Dog past een Chipotle mayonaise. Gemalen rokerige Chipotle pepers mengen met een mooie mayonaise en de smaak is uniek. Het zal niemand verbazen dat de Chili Dog met gemalen Anchopeper een geweldige smaakcombinatie vormt met deze 2 sauzen.

Terug naar overzicht