Recept: Klassieke Amerikaanse Hamburger

29 juni 2019

Er gaat niets boven de Classic American Burger. Je weet wel met die smaak die iedereen wereldwijd kent en zelf wel zou willen kunnen maken. Een hamburger zo lekker is een kwestie van combineren. Een goed broodje, lekker vlees wat vet genoeg is om een goede smaak te geven en natuurlijk de sauzen die in je mond alle smaken samen doe smelten.

Zo’n Amerikaanse hamburger waarbij zoet, zuur en zout exploderen in je mond terwijl het sap van het vlees door je mond sijpelt. Een hamburger die je met twee handen moet vastpakken als je er een hap van wilt nemen. Met een kleine kraak van je burgerbroodje, omdat je het even hebt getoast. Die hamburger kan je met dit recept maken.

 

Bereiding Classic American Burger

Je begint door de burger te bakken op de plaat of grill station. Die laatste heeft onze voorkeur omdat naast dat hij twee keer zo snel werkt ook een lekkerder resultaat geeft. Doordat de sappen en smaken er zo lekker in blijven zitten.

De Brioche Bun doe je in de toaster of leg je even op de plaat. Zodat er iets meer crisp in het broodje komt. Leg een plakje Cheddar op de burger. Werk je met de grill station, laat die dan even open staan

Doe een mooi blad sla op het broodje en verspreid daar met een lepel wat Sweet Pickle Relish op. Leg de burger erop en pak de Tomaten Relish en Amerikaanse mosterd. Lekker wat van deze sauzen iets op de burger en doe de bovenkant van het broodje er boven op.

Serveer je burger op een plank met eventueel een mes erin gestoken. Dat oogt robuust en stoer.

Terug naar overzicht

Ingrediënten

Fresh Burger 40x180gr

1 doos met 40 stuks á 180 gram

LA886
78,54
LA Food's Selection
Diepvries - Keukenklaar
Mini Brioche Burger Bun 7cm 4x20

1 doos met 120 stuks, 7 cm doorsnee.

LA808
50,53
LA Food's Selection
Diepvries - Serveerklaar
Real Irish Cheddar kaas gesneden in plakken in een pak

1 pak á 500 gram.

LA1010.1
6,83
Smoky Mountain
Koel - Keukenklaar
Tomaten relish van Ballymaloe in een grote fles voor horecagebruik

Grove tomatenrelish van Ballymaloe. Ideaal op burgers, hotdogs en sandwiches. Deze Ballymaloe Tomato Relish heeft een grove structuur en is gemaakt naar authentiek recept.
1 tray met 4 potten Ballymaloe Tomato Relish Grof van 3 kg

LA196
100,00
Ballymaloe
Droog - Serveerklaar

Nieuw

Smoky Mountains American Mustard 6x500ml

1 doos van 6 flessen á 550 gram

LA78
25,33
Droog - Serveerklaar