be
NL

Land

Je ziet alleen artikelen en promoties die beschikbaar zijn in het land dat je kiest.
Aanpassen kan altijd weer.

Nederlands
België

Taal

Nederlands
Frans
Inloggen
Mijn account
Winkelmand
0 Producten
  •  
  • L.A. Foods BV
  • -
  • Nieuws
  • -
  • Rekening houdend met de 1.5 meter in de Horeca, wat zet jij op je menukaart?

Rekening houdend met de 1.5 meter in de Horeca, wat zet jij op je menukaart?

11 mei 2020

Het zijn natuurlijk bizarre tijden en al helemaal voor de horeca. De opening per 1 juni is zeker een positief punt, maar hoe zorg je ervoor dat je verantwoord je zaak runt? Omdat wij veel ondernemers spreken, hebben wij een aardig idee over hoe je bijvoorbeeld je keuken optimaal kunt gebruiken. In het onderstaande artikel geven we je een voorbeeld menukaart met daaronder een uitgebreide toelichting.

Voorbeeld menukaart - 1.5 meter in de horeca

CLASSIC AMERICAN BURGER € 15,50

Proef de klassieke Amerikaanse smaken! Een sappige rundvleesburger op verse sla, met echte cheddar, grove tomaten relish, pickles en American mustard. Geserveerd met gefrituurde uienringen in bierbeslag en vers gebakken frietjes met hennep dipsaus.

IRISH BEEF BURGER € 15,50

Deze sappige Ierse Beef Burger van maar liefst 180 gram wordt geserveerd op een broodje waarin Iers Stout Bier is meegebakken. Met gekarameliseerde uien, verse sla, bacon, Ierse cheddar, Iers biersaus en mosterd. Geserveerd met uienringen in bierbeslag en vers gebakken frietjes met hennep dipsaus.

BEETROOT BURGER, VEGAN € 15,50

Een heerlijke burger van rode biet en soja op een bruine bun. Met verse sla en tomaat, grove tomaten relish, pickled relish en American mustard. Geserveerd met vers gebakken frietjes met hennep dipsaus.

FILTHY BBQ HOTDOG, Chicago style € 12,50

Sappige Jalapeño Cheese Hotdog, afgetopt met gekarameliseerde ui, bacon, warme cheddar kaassaus, pikante barbecuesaus en verse bosui. Geserveerd met uienringen in bierbeslag en vers gebakken frietjes met hennep dipsaus.

NACHOS € 9,95

Knapperige nachos met pikante Mexicaanse jalapeños, gesmolten kaas en getopt met pure guacamole, Mexicaanse salsa en hennep saus. Altijd lekker! Upgrade your nachos… met Mexicaanse kip + € 2,50               

QUESADILLA € 14,50

Een dubbelgevouwen groene avocadotortilla, gevuld met gesmolten kaas, rucola en jalapeños. Geserveerd met guacamole, Mexicaanse salsa, hennep saus en een kleine salade.

TRIPLE AVOCADO SALAD, VEGAN € 14,50

Verse rauwkostsalade van diverse soorten sla en knapperige groentes. Met avocadomousse, een gepaneerde avocadoburger en verse avocado. Getopt met een veganistische hemp sauce.

BITES en SNACKS

  • Kleine Mexicaanse tosti van tortillas, met 3 toppings € 5,50
  • Borrelplank van gefrituurde uienringen, pepers met roomkaas, gerolde tacos en empanadas met diverse dips € 8,50
  • Mini nachos met kaassaus, jalapeños en 3 dipsauzen € 5,50
  • Sticky Chicken: kippenvleugeltjes met pikante barbecue sauce € 7,50

CHEESECAKE IN A GLASS € 5,95

Knapperige vanille kruimels van American Cookies met frisse limoenmousse en vers rood fruit.

SWEET EMPANADA  € 5,95

Een Mexicaanse warme pastei gemaakt van maïsdeeg, gevuld met ananas, mango, verse gember, bruine rietsuiker en een heel klein beetje habanero peper. Geserveerd met een bol vanille ijs.

MEXICAN SUNDAE € 5,95

Een lauwwarme chocolade brownie met een klein pikantje. Geserveerd met een verkoelende bol vanille ijs en vers rood fruit.

Toelichting menukaart met 1.5 meter in de keuken

Waarom zou je bepaalde gerechten op de kaart zetten en waarom juist niet? De onderstaande toelichting per gerecht zal je vast meer duidelijkheid geven!

CLASSIC AMERICAN BURGER, waarom staat dit gerecht op het 1,5 meter menu?

Prijs: Voor deze onderscheidende burger met een luxe uitstraling en unieke smaakcombinatie kun je een goede prijs vragen. Nu je productiviteit onder druk staat door de anderhalve meter regel, is het belangrijk dat je meer omzet per gerecht kunt maken.
Dubbel gebruik: De burger, de bun en de cheddar gebruik je ook bij de Irish Beef Burger, de sauzen gebruik je ook bij de Beetroot Burger. Het hamburgerbroodje laten we vaker terugkomen in het menu en dat kan omdat hij vegan is. De sla en tomaat gebruiken we weer in de Triple Avocado Salad of bij de extra salade bij de Quesadilla.
Snelheid: Als je de hamburgers bakt op de teflon Grill Station van Roband en de broodjes toast met de Bun Toaster van Roband, kan 1 kok dezelfde snelheid maken als 2 koks.

IRISH BEEF BURGER, waarom staat dit gerecht op het 1,5 meter menu?            

Onderscheidend: Een echte Ierse burger, Ierse sauzen, Ierse kazen en de bun met Iers bier geeft aan dat de gast iets bijzonders eet. De kok heeft de moeite genomen om deze ingrediënten in te kopen.
Dubbel gebruik: De cheddar, bun, mosterd en burger gebruikte je al bij de Classic American. De gekarameliseerde uien en bacon gebruik je ook bij de Filthy BBQ Hotdog. De sla en tomaat gebruiken we weer in de Triple Avocado Salad of bij de extra salade bij de Quesadilla.
Ook take-away: Take-away of bezorgen kan nodig zijn om meer omzet te genereren tijdens de anderhalve meter economie. Deze burger kun je ook perfect laten terugkomen op je bezorg of take-away menu. Bijna alle ingrediënten zijn warm (burger, bacon, uien), daarom koelt de burger niet snel af. 
Snelheid: De bacon en gekarameliseerde uien schep je eenvoudig uit de bain marie. De mosterd en de biersaus zitten in snelle spuitflesjes. Met de Roband Grill Station en Bun Toaster ben je 2x zo snel. Daarom kun je meer doen met minder mensen in de keuken.

BEETROOT BURGER VEGAN, waarom staat dit gerecht op het 1,5 meter menu?

Onderscheidend: Deze rode bietenburger heeft de bite van een vleesburger. Dit komt door het juiste percentage toegevoegde soja.
Snelheid: Doordat alle sauzen en de buns vegan zijn, hoeven we niet om te schakelen naar andere producten als we een veganistisch gerecht maken. Hierdoor kunnen we extra snel werken.
No Waste: De Beetroot Burgers gaan vanuit de vriezer in de frituur, dus je hebt geen verspilling. Wel zo handig én iedereen kan het. De Beetroot Burgers kun je trouwens ook in de oven bereiden.
Dubbel Gebruik: Doordat we bij onze vleesburgers al een vegan broodje gebruiken, kunnen we voor deze vegan burger met dezelfde bun werken. Wel zo snel en dit voorkomt verspilling. Ook de sauscombinatie van de Classic American Burger en de hennep saus voor bij de frietjes is vegan, dus die gebruiken we ook voor deze burger. De sla en tomaat gebruiken we weer in de Triple Avocado Salad of bij de extra salade bij de Quesadilla.

FILTHY BBQ HOTDOG Chicago style, waarom staat dit gerecht op het 1,5 meter menu?                                           

Onderscheidend: Een echte Amerikaanse Gourmet Hotdog valt op en is onderscheidend. Veel gasten denken toch aan een slap worstje op een wit puntje, dus als ze jouw hotdog zien, zullen ze erg verrast zijn!
Prijs: Hoewel een hotdog worst maar 90 tot 100 gram weegt, kun je er door de toppings en door de uitstraling een goede prijs voor vragen.
Ander eetmoment, dus meer omzet: Dit gerecht leent zich perfect voor een ander eetmoment: als snack, lunch of tussendoortje. Hierdoor genereer je meer omzet op momenten buiten de lunch of diner om.
Snelheid: De hotdog heb je klaar liggen en geef je alleen nog even een tik op de bakplaat, zodat het velletje knapperig wordt. De bacon en cheddar cheese sauce houd je warm in de bain marie. De frietjes bakken duurt bijna langer dan de hotdog toppen.
Dubbel gebruik: De bacon en gekarameliseerde ui gebruiken we ook op de Irish Beef Burger. De warme kaassaus laten we terugkomen bij de nachos en de quesadilla. De pikante barbecue saus laten we terugkomen op de sticky chicken. De uienringen in bierbeslag komen terug bij de Classic American Burger en de Irish Beef Burger. Ook de hennep saus komt heel vaak terug.

NACHOS, waarom staat dit gerecht op het 1,5 meter menu? 

Comfort Food: Dit is wat we gemist hebben tijdens de lockdown, die echte lekkere nachos met gesmolten kaas en dips.
Prijs: Als je een groot bord nachos maakt en een upgrade aanbiedt met wat extra vlees en bonen, zoals de kant en klare chicken tinga, kun je al snel een goede prijs vragen.
Snelheid: Wil je de nachos klassiek maken? Dan gebruik je de Mex Mix geraspte kaasmix, die niet zo snel uitdroogt in de oven als je het bord met nachos per ongeluk iets te lang in de oven laat staan. Wel zo handig als je met weinig mensen in de keuken staat. Wil je hem echt snel maken, dan gebruik je warme Cheddar Cheese sauce uit de bain marie in plaats van geraspte kaas. Dan heb je binnen 30 seconden een bord nachos met dipsauzen klaar.
Ander eetmoment, dus meer omzet: Dit gerecht zorgt direct voor meer omzet op snackmomenten en tijdens borreluurtjes.
Take away: Take-away of bezorgen kan nodig zijn om meer omzet te genereren tijdens de anderhalve meter economie! Nachos zijn een perfect gerecht voor afhaal. Lekker thuis netflixen met warme nachos, veel kaas, pittige pepertjes en lekkere dips. Maar hoe zorg je dat de chips knapperig blijft? LA Streetfood heeft een nieuwe nachos uitgevonden: the upside down nachos. Check het filmpje hoe makkelijk dit werkt:


Dubbel gebruik: De knapperige Mexicaanse jalapeños gebruiken we ook in de Quesadilla, de kaassaus zien we terug bij de Filthy BBQ Hotdog. De sauscombinatie van guacamole, Mexican Red Sauce en de hennep saus komt terug bij de Quesadilla.

QUESADILLA, waarom staat dit gerecht op het 1,5 meter menu?

Onderscheidend: De meeste mensen hebben wel eens van een quesadilla gehoord, maar ze hebben het nog nooit geproefd. Zeker een quesadilla met een gekleurde tortilla, is extra bijzonder.
Prijs: Dit is een goede margepakker.
Snelheid: De kracht van een quesadilla is dat je hem alvast klaar kan maken tijdens de voorbereidingen. Als je een bestelling krijgt, hoef je hem alleen nog maar op te warmen in de oven, op de bakplaat of in de contactgrill, waarna je hem in punten snijdt. En dat gaat heel snel en kost weinig handelingen.
Dubbel gebruik: de Mex Mix kaasmix en de Cheddar Cheese Sauce komen terug bij de nachos, net als de sauscombinatie van guacamole, Mexican Red Sauce en de hennep saus.(Hoe maak je een quesadilla tijdens de voorbereidingen? Leg de avocado tortilla op je werkbank. Smeer 1 helft in met de cheddar cheese sauce. Bestrooi met de MexMix kaasmix, wat Fajita Magic en wat jalapenos. Vouw hem dubbel en leg in een keukenbak.)

TRIPLE AVOCADO SALAD VEGAN, waarom staat dit gerecht op het 1,5 meter menu?

Onderscheidend: Een veganistische burger van avocado is natuurlijk al onderscheidend, maar als je deze centraal stelt in een veganistische salade, creëer je iets bijzonders. Na het bakken in de olijfolie of in de frituur (hij kan zelfs bereid worden in de oven), snijd je hem in mooie repen en leg je hem op de salade.
Snelheid: Doordat de avocadoburger snel klaar is en de avocado pulp kant en klaar wordt aangeleverd, zit het meeste werk in een paar stukjes verse avocado snijden, zodat je een presentatie hebt van 3 soorten avocado op jouw salade.
No Waste: De Avocado Burgers gaan vanuit de vriezer in de frituur, dus je hebt geen verspilling. Wel zo handig. En iedereen kan het. De Avocado Burgers kun je trouwens ook in de oven bereiden.
Dubbel gebruik: De componenten voor de salade gebruik je voor de opmaak van de burgers en voor de salade die bij de Quesadilla terugkomt.

BITES, Kleine Mexicaanse tosti van tortilla, met 3 toppings. Waarom staat dit gerecht op het 1,5 meter menu?

Grote voordeel: 100% voor te bereiden! Hoe? Kijk naar de Quesadilla.

BITES, Borrelplank van gefrituurde uienringen, pepers met roomkaas, gerolde tacos en Mexicaanse pasteitjes (empanadas) en diverse dips, waarom staat dit gerecht op het 1,5 meter menu?

Grote voordeel: Eenvoudig en snel. 100% frituur, maar toch onderscheidend.

BITES, Mini nachos met kaassaus, jalapenos en 3 dipsauzen, waarom staat dit gerecht op het 1,5 meter menu?

Grote voordeel: Hier heb je alles voor in huis doordat je ook de grote portie op je menukaart hebt staan. Daarnaast, als je met cheddar cheese sauce werkt in plaats van de Mex Mix kaasmix, is het supersnel.

BITES, Sticky Chicken: kippenvleugeltjes met pikante barbecue sauce, waarom staat dit gerecht op het 1,5 meter menu?

Grote voordeel: Lekker en pikant, snel klaar. En de pikante barbecue saus gebruik je ook al bij de hotdog!

SWEETS, CHEESECAKE IN A GLASS, waarom staat dit gerecht op het 1,5 meter menu?

Onderscheidend: Als je cheesecake in een glas presenteert, begrijpt iedereen dat je de cheesecake zelf hebt gemaakt.
Snelheid: Het grootste voordeel is, dat je dit nagerecht al tijdens de voorbereidingen maakt. De crumbles leveren wij kant en klaar aan, net als de Lemon Cheesecake Mousse, die handig in diepvries spuitzakken wordt uitgeleverd. In één keer vul je 15 glazen. Je topt ze af met mooi rood fruit en verse munt en klaar. Je zet de glazen in de koeling en zodra er één verkocht wordt, kan een collega van de bediening zelf een glas uit de koeling pakken.

SWEETS, SWEET EMPANADA, waarom staat dit gerecht op het 1,5 meter menu?

Onderscheidend: Niemand kent deze zoete lekkernij nog. Absoluut een primeur en lijkt in alles op huisgemaakt.
No Waste: De zoete empanada gaat vanuit de vriezer in de frituur, dus je hebt geen verspilling.

SWEETS, MEXICAN SUNDAE, waarom staat dit gerecht op het 1,5 meter menu?

Onderscheidend: Een brownie die smaakt als huisgemaakt is uniek, maar het leuke van deze brownie is, dat hij in de nasmaak een heel klein beetje pittig is, wat de mooie en volle chocoladesmaak versterkt.
Snelheid: De brownies zijn kant en klaar, dus je hebt er geen werk aan. Doe de brownie vanuit de koeling nog 20 seconden in de magnetron om hem lauwwarm te krijgen, een mooie bol ijs erbij en klaar.

Direct starten? Bestel gemakkelijk op de webshop!

Wil je advies, samples of een workshop? Maak hier een afspraak.

Terug naar overzicht

Bekijk ook

mei2024
Scoor met zwarte-gele-rode nachos tijdens EK voetbal, Olympische Spelen en Tour de France!
Onderscheid jezelf, scoor en win! Lees verder
mrt2024
Slim zakendoen doe je met LA Streetfood 🤝
Prijsverlagingen, kleinere verpakkingen en deze producten nu ook HALAL! Goed nieuws! Lees verder
mrt2024
ECHTE MARGE PAKKERS: de Amerikaanse Desserts van LA Streetfood 🍰🍦🥄
Waarom de heerlijke desserts van LA Streetfood jouw marge verhogen? Lees verder

Even ter controle: Ben je op de juiste website?

Logo footer

Welkom bij LA Streetfood!

Onze website maakt gebruik van cookies, waaronder functionele, analytische en tracking cookies, om het verkeer op onze website te analyseren en de inhoud te personaliseren. Dit draagt bij aan het verbeteren van de gebruikerservaring op de website.

Door op 'Aanpassen' te klikken, kun je meer lezen over de specifieke soorten cookies en je voorkeuren aanpassen. Als je op 'Alle cookies toestaan' klikt, stem je in met het gebruik van alle cookies. Voor meer informatie kun je onze cookie policy raadplegen.

Cookies aanpassen

Essentiële cookies zijn vereist om de functionaliteit van de website te behouden. Deze cookies zorgen ervoor dat je onder andere afbeeldingen kunt bekijken, kunt inloggen en kunt bestellen. Zonder deze cookies is dit niet mogelijk.
Door het verzamelen van analytische cookies verkrijgen wij een beter inzicht in het gebruik van onze website. Deze gegevens stellen ons in staat om onze website aan te passen voor een optimale gebruikerservaring. Het verzamelen van deze gegevens gebeurt op anonieme basis.
Marketing cookies worden ingezet om bezoekers te volgen op de verschillende pagina's die ze bezoeken. Dit stelt ons in staat om relevante informatie en advertenties aan deze gebruikers te tonen.
Aanpassen
Alle cookies toestaan
Selectie toestaan