be
NL

Land

Je ziet alleen artikelen en promoties die beschikbaar zijn in het land dat je kiest.
Aanpassen kan altijd weer.

Nederland
België

Taal

Nederland
Frankrijk
Inloggen
Mijn account
Winkelmand
0 Producten
De sauzen van Ballymaloe voor burgers, hotdogs en mexican streetfood

Ballymaloe

Wij zijn erg enthousiast dat wij de importeur van de Ballymaloe producten zijn in de Benelux. De lekkerste tomatensauzen en relishes voor op uw burger, hotdog, sandwich of wraps worden gemaakt door de familie Allen op het prachtige landhuis Ballymaloe (Count Cork). De sauzen en relishes van Ballymaloe zijn zo goed, dat ze net die extra beleving geven aan een geweldige burger, hotdog of sandwich!

Met de tomaten relish van Ballymaloe bieden we de smaakmaker onder de hamburgersauzen voor horeca aan. Wij zijn zo enthousiast over deze lekkere Ierse tomatensauzen, dat we het aan iedereen willen laten proeven. Maar pas op. Zodra je deze relish saus geproefd hebt, is er geen weg meer terug. 

 Vraag gratis samples aan!

Het verhaal van de tomaten van Ballymaloe

Als je gaat eten bij een Ierse familie is de kans groot dat er tomaten relish op tafel verschijnt. Hierdoor lijkt deze zoete tomatensaus een eeuwenoud Iers gebruik. Zo lang kennen de Ieren tomaten nog niet. Die groeiden van origine niet in Ierland. Probeerde je in de jaren '60 tomaten te verkopen aan de Ieren, dan wisten ze niet wat ze er mee aan moesten. Zo merkte Ivan Allen toen hij met zijn zelfgekweekte tomaten op de markt stond. 

 

Ballymaloe Original Relish

Samen met zijn vrouw Myrtle werd hij per ongeluk eigenaar van een gigantisch landhuis. Midden in de bossen van Cork. Gekocht van vrienden op de veiling. Als vriendendienst. Ivan probeerde de prijs op te drijven door ook te bieden. Tot zijn schrok bood er niemand na hem. Hij werd eigenaar van het landhuis met de naam Ballymaloe.

Het bleek de perfecte plek. Om te wonen met zijn gezin, maar ook om zijn grote passie te beoefenen. Hier kon Ivan groente kweken. En dat deed hij. In grote kassen achter het huis die binnen de kortste keren vol met tomaten stonden.
Enorm lekker, maar in Ierland onverkoopbaar. Dit zorgde ervoor dat zijn vrouw Myrtle met die overvloed aan tomaten in haar keuken stond. Ze besloot de tomaten te verwerken in een relish. Gemaakt volgens klassiek recept.

In hun geweldige huis begonnen ze een restaurant. En zo goed als alle gerechten die daar op tafel verschenen, kwamen van eigen kweek. Eigen eieren, eigen melk en natuurlijk die lekkere zoeten tomaten relish saus. Het eten was zo lekker, dat het restaurant snel groeide in bekendheid. De smaken uit Myrtles Keuken werden geliefd. Zo ook haar zoete tomaten saus die we tegenwoordig kennen als Ballymaloe Original Relish. 

 

De geschiedenis van Ballymaloe Relish

  

Ballymaloe in Nederland

Tegen de tijd dat haar dochter Yasmin - die als kind al hielp in de keuken - oud genoeg was, stapte ook zij in het bedrijf. Maar met een eigen missie. Zij wilde de Ballymaloe tomaten relish groter produceren. De relish saus beschikbaar maken voor alle huishoudens in Ierland. 

Met het originele recept ging ze aan de slag. De pannen werden vervangen door ketels. Verder bleef alles het zelfde. Het klassieke recept en lekkere tomaten van goede kwaliteit. Deze keuze heeft er voor gezorgd dat het familie bedrijf Ballymaloe is uitgegroeid tot een van de sterkste merken. In zowel Ierland als de UK en inmiddels ook in landen daarbuiten.

Ondertussen is de derde generatie opgestaan. Maxine en Rose, de dochters van Yasmin. Zij brengen de originele tomaten saus van hun oma naar zoveel mogelijk mensen over de hele wereld. Zo kwam de tomaten relish naar het vaste land van Europa. Naar Nederland, bij ons, waardoor de tomaten relish van Ballymaloe voor de horeca verkrijgbaar is. 

 

3 generaties Ballymaloe familie Hyde

 

Wat is een relish eigenlijk?

Hoewel we hier in Nederland al lang bekend zijn met tomaten, is relish voor ons nu nog net zo nieuw als het voor de Ieren in de jaren '30 was. Wij gebruiken vooral tomaten ketchup of een gladde currysaus. En begrippen als relish, saus, tafelzuur en chutney gebruiken we veelal door elkaar. Zonder echt te weten wat wat is.

 

Chutney of relish?

Een product wat door ons koloniale verleden bekendheid heeft is Atjar. Atjar is een tafelzuur uit Indonesie gemaakt van gesneden groenten en ingemaakt met azijn en suiker. Het wordt gebruikt als saus bij een lekkere maaltijd of wat vlees. Chutney en relish worden op een soortgelijke manier gebruikt.

De Engelse Chutney kennen we wel. Maar wist je dat chutney van origine uit India komt? Het land wat vroeger een Kolonie van Engeland was. In India heette het chatni. Chutney is een saus gemaakt met fruit, suiker, azijn en kruiden. Soms is een chutney een gladde saus en andere keren wat grover. Doordat chutney wordt gemaakt met fruit en kruiden is de smaak zoet met een bite. Chutneys zijn lekker bij curries, maar doen het ook goed bij een sandwich of wat kip.

Relish is een saus gemaakt van gesneden groenten met azijn en suiker. Het zuur en de suiker zorgen er voor dat de groente langer houdbaar blijft. Amerikaanse pickle relish is in Nederland al wat langer bekend. Deze relish is gemaakt van augurk, azijn, suiker en een beetje paprika voor de kleur. De smaak van pickle relish is zoetzuur.

Een relish eet je bij je vlees, maar is ook erg lekker op een sandwich. En zelfs een tosti.

 

De smaak van Ballymaloe

Ballymaloe is authentiek volgens originele recept. Met alleen de beste ingrediënten. Zonder E-nummers of andere houdbaarheidsmiddelen. De originele relish van Ballymaloe wordt gemaakt met tomaat, azijn, suiker, ui en rozijnen. Ondanks dat tomaten van zichzelf zuur zijn, is de smaak van deze relish zoet. Dit komt mede door de rozijnen. De lekkere smaak van de relish van Ballymaloe past overal bij. Wij vinden de zoete tomatensaus perfect voor hamburgers en hotdogs.

Inmiddels maakt Ballymaloe ook andere soorten relish. Zoals de Ballymaloe Jalapeño Pepper Relish die gemaakt is met rode pepers en jalapeños. Dit geeft een pittig zoete smaak. 

De Stout Bier Steak Sauce van Ballymaloe is gemaakt met tomaten, suiker, appel, azijn en Iers Stout bier. Dit kan je geen relish meer noemen. Het is een hamburgersaus met een hele goede smaak.

 

Voor wie zijn de sauzen en relishes van Ballymaloe

Bij bezoeken aan beurzen en restaurants zien we een groeiende markt voor Streetfood. Denk hierbij aan de NY Deli Style of de BBQ trend, maar ook de Mexicaanse Streetfood met rijke smaken in snelle bites. Deze trends hoeven niet eens zo heel ingewikkeld te zijn. Kenmerk van zowel Streetfood als de Deli style is de makkelijke manier van bereiden. 

Simpele producten met verrassende smaken en combinaties. Eten wat geserveerd wordt op foodfestivals, door een foodtruck, maar ook bij een hippe strandtent. En met de juiste sauzen wordt een simpel gerecht onderscheidend gemaakt. Relish is zo'n saus.

Waar een relish van oudsher on the side gegeten wordt, vormt een product als Ballymaloe in combinatie met een pickle relish een bepalende smaak. En of je dat nu in je restaurant bij een hamburger toepast of bij een tosti op de lunchkaart, dat doet er dan weinig toe. De smaak van het gerecht wat jij aan je gasten serveert is zo bijzonder dat het ineens de hamburger of tosti van die en die zaak wordt. Een smaak die je bij al die andere horeca niet kan vinden.

Stel je voor: je zit op het strand, drink een biertje en eet wat nacho's. Lekker met gesmolten kaas. Misschien wat guacamole en dan de Ballymaloe Jalapeño Pepper Relish. Klinkt lekker toch? 

 

Ballymaloe Tomaten Relish op een Hamburger

 

Hoe gebruik je de sauzen en tomaten relishes van Ballymaloe

Relish wordt koud geserveerd. Als zoete tomatensaus op een hamburger of hotdog, maar ook on the side. In een bakje waar je je sandwich of tosti in kan dippen. Wij vinden - gezien de Streetfood en NY Deli trends - de toepassing op hamburgers en gourmet hotdogs vooral interessant. Want hoewel de kwaliteit van het vlees natuurlijk je burger maakt, is het de saus die de smaak onvergetelijk maakt. Vooral als je alle smaken totaal op elkaar afstemt.

 

Mexicaanse hamburger met Ballymaloe Jalapeno Pepper Relish

Neem bijvoorbeeld een 100% Ierse rundvlees burger met daarbij een mooi handgemaakt hamburgerbroodje. Dit is je basis. Natuurlijk doe je er wat mooie groene verse sla op. Een beetje burgersaus en misschien wat cheddar. En ook tomaat en ui. Dat is hoe iedereen een burger maakt. Maar je wilt je natuurlijk onderscheiden. Dat doe je door een Amerikaanse pickle relish te gebruiken en deze te combineren met de Ballymaloe Jalapeño Pepper Relish. Nu heb je niet meer de standaard burger die iedereen maakt. Deze Acapulco Beach Burger serveer je met wat nacho's en je maakt met een paar simpele stappen een hamburger die niemand heeft.

 

NYC streetfood hamburger met Ballymaloe Original Relish

Onmisbaar voor de echte New York Streetfood smaak is Amerikaanse Sweet Pickle Relish. De frisse stukjes fijngesneden pickled komkommer met een beetje dille en andere specerijen, complimenteert op zich zelf je hamburger al. Wil je een echt spectaculair resultaat? Voeg dan de Ballymaloe Original Relish toe aan je burger. Wat je proeft is het zoet van de tomatenrelish en de fris zure toon van de augurken. En die smaken spelen met elkaar. Een sensatie.

 

Ierse Brewery Style hamburger met Irish Stout Beer Sauce van Ballymaloe

De basis van deze hamburger is nog steeds de Black Angus Aberdeen burger van 100% Iers rundvlees. Een pure vleessmaak. Door de grove maling en de toevoeging van slechts peper en zout. Alleen gebruik je nu een ander hamburgerbroodje. De Irish Stout Beer Bun, waar Iers Stout bier in verwerkt is. 

Je gebruikt als saus Ballymaloe's Irish Stout Beer Sauce. Deze saus is gemaakt als een relish. Met tomaten, suiker, appel, azijn. Maar het is door ingrediënten als mosterd, augurk, kruiden en de Black Rock Stout van de Irish Dungarvan Brewing Co. een echte Ierse saus geworden. Deze hamburger is onweerstaanbaar. En sluit naadloos aan op Brewery style. Denk hierbij aan mannen met baarden, burgers en bier. Een gouden combinatie toch?

 

Ballymaloe, it goes with everything

Het eerste wat we je vertelden over de relishes van Ballymaloe is dat we het iedereen willen laten proeven. En dat daar een risico aan vast zit. Er is namelijk geen weg meer terug. Ken je de smaak van Ballymaloe? Dan wil je niets anders meer.

Hoewel we je al veel hebben vertelt over deze lekkere zoete tomatensauzen voor bij hamburgers of hotdogs, is er nog veel meer wat we je kunnen laten zien. En proeven vooral. 

Ons team komt je graag zien wat de mogelijkheden zijn. Dus wil je deze succesvolle internationale combinaties proberen voor jouw restaurant? Maak een afspraak. Dan bestuderen we je kaart, zodat we weten wat we mee moeten nemen. Dan gaan we samen met jou aan de slag zodat we je alles kunnen laten zien. Sloof om en aan de slag op de plek waar het gebeurt. Het hart van je bedrijf: de keuken.

 

Recepten met zoete tomaten relish

We hebben nog een paar heerlijke recepten met Ballymaloe. Zoals de BBQ kip met chorizo en Ballymaloes original Relish op een broodje. Enorm makkelijk te bereiden met kipfilets, chorizo worstjes, sla kruiden.

De Ballymaloe Club Sandwich met kip, bacon, lekkere mayo en natuurlijk relish. Makkelijk te bereiden. 

Tot slot een beetje Mexicaans met de Bacon en kaas quesadillas met Ballymaloe Jalapeño Pepper Relish. Gemaakt met maistortilla (wij raden van Blanco Nino aan) cheddar, ham en de pittige relish. Maak dit recept  

 

Ballymaloe, de producten

LA Food importeert voor u de volgende sausen en producten: 

Vind een verkooppunt in de buurt

LA Streetfood levert onderscheidende producten die voor de restaurateur het verschil maken. De authentieke smaak en kwaliteit waar u zo lang naar op zoek bent.

Wilt u proeven? Bel gerust voor een workshop! +31 570 763 111

Bekijk de producten
Vegan
Ballymaloe Original Relish Deli 960 ml

6 flessen a 960 ml

Op voorraad
LA1925.1
64,96
Ballymaloe
Droog - Serveerklaar
Vegan
Ballymaloe Mango Tropical Relish voor de horeca

4 potten à 1.25 kg

Op voorraad
LA1924.1
65,33
Ballymaloe
Droog - Serveerklaar

Nieuw

Vegan
Vegetarisch

4 emmers à 1.2 kg

Op voorraad
LA1928.1
58,85
Ballymaloe
Droog - Serveerklaar
Vegan
Halal

1 pot à 3 kg

Op voorraad
LA196.1
28,86
Ballymaloe
Droog - Serveerklaar
Vegan
Halal

1 emmer van 2.75kg 

Op voorraad
LA197.1
28,86
Ballymaloe
Droog - Serveerklaar
Halal
Ballymaloe Hamburgersaus

6 flessen a 960 ml

Op voorraad
LA193
61,47
Ballymaloe
Koel - Serveerklaar
Vegan
Ballymaloe Steak Sauce Deli 960ml

6 flessen a 960 ml.

 

Op voorraad
LA1926.1
83,73
Ballymaloe
Droog - Serveerklaar
Ballymaloe Pepper Relish Deli 960ml

6 flessen a 960 ml

Op voorraad
LA1927.1
64,87
Ballymaloe
Droog - Serveerklaar

Even ter controle: Ben je op de juiste website?

Logo footer

Welkom bij LA Streetfood!

Onze website maakt gebruik van cookies, waaronder functionele, analytische en tracking cookies, om het verkeer op onze website te analyseren en de inhoud te personaliseren. Dit draagt bij aan het verbeteren van de gebruikerservaring op de website.

Door op 'Aanpassen' te klikken, kun je meer lezen over de specifieke soorten cookies en je voorkeuren aanpassen. Als je op 'Alle cookies toestaan' klikt, stem je in met het gebruik van alle cookies. Voor meer informatie kun je onze cookie policy raadplegen.

Cookies aanpassen

Essentiële cookies zijn vereist om de functionaliteit van de website te behouden. Deze cookies zorgen ervoor dat je onder andere afbeeldingen kunt bekijken, kunt inloggen en kunt bestellen. Zonder deze cookies is dit niet mogelijk.
Door het verzamelen van analytische cookies verkrijgen wij een beter inzicht in het gebruik van onze website. Deze gegevens stellen ons in staat om onze website aan te passen voor een optimale gebruikerservaring. Het verzamelen van deze gegevens gebeurt op anonieme basis.
Marketing cookies worden ingezet om bezoekers te volgen op de verschillende pagina's die ze bezoeken. Dit stelt ons in staat om relevante informatie en advertenties aan deze gebruikers te tonen.
Aanpassen
Alle cookies toestaan
Selectie toestaan