be
NL

Land

Je ziet alleen artikelen en promoties die beschikbaar zijn in het land dat je kiest.
Aanpassen kan altijd weer.

Nederlands
België

Taal

Nederlands
Frans
Inloggen
Mijn account
Winkelmand
0 Producten
de Blanco Nino Maïstortilla zijn gemaakt naar Mexicaans recept en zijn perfect voor softtacos

Blanco Nino maistortillas

Zachte glutenvrije mais tortillas voor de horeca

Wij spreken steeds vaker horeca ondernemers die geïnteresseerd zijn in soft tacos. Op de beurzen en tijdens onze restaurant bezoeken bijvoorbeeld. Ze zijn er achter gekomen dat LA Food de importeur van Blanco Niño corn tortillas is. En dat deze Mexicaanse glutenvrije maïs tortillas voor horeca de beste optie zijn.

De maïs tortillas van Blanco Niño zijn zo veel mogelijk gemaakt met pure producten. Met ingrediënten van hoge kwaliteit. Door het speciale recept zijn ze makkelijk in gebruik. Het zijn tortillas die niet droog zijn. Die niet breken en die je gewoon kunt vouwen. Eigenlijk precies de hoogwaardige Mexicaanse corn tortillas voor de horeca waar Phil Martin een paar jaar geleden naar op zoek was.

Zijn kleine succesvolle Mexicaanse restaurant - de The Little Ass Burrito Bar in Dublin -  zat avond na avond stampvol. De gasten waren razend enthousiast over zijn authentiek Mexicaanse gerechten. Maar vroeg je het Phil zelf? Dan was hij kritisch op de tortillas die voor de horeca verkrijgbaar waren: "Als ik goede maïs tortillas in mijn restaurant wil hebben, moet ik ze zelf produceren." Zo begon zijn zoektocht naar wat nu de beste maïs tortilla van Europa genoemd wordt.

 Vraag gratis samples aan!

Blanco Niño, maïs tortillas zonder toevoegingen

Het verhaal van de zachte maïs tortillas van Blanco Niño is bijzonder. Phil had natuurlijk zo tortillas uit Mexico kunnen bestellen. Maar hij ging een aantal stappen verder. Opgegroeid op een biologische boerderij, leerde hij van kinds af aan dat een goed product begint bij het gewas. Dat smaak een combinatie van oorsprong en bereiding is. Tijdens zijn reis sprak Phil met Mexicaanse boeren op hun eigen land. Hij bezocht fabrieken en kookte met Mexicaanse mama's in hun keuken thuis. Phil heeft bij straatkraampjes in Mexicaanse steden gekookt. Tot slot bezocht hij de universiteit om zoveel mogelijk te leren over verschillende soorten mais en hun kenmerken.

 

 

Mais, water en limoen

Terug in Ierland begon hij zijn bedrijf: Blanco Niño en maakte de maïs tortilla Inmiddels, bijna 2 jaar later, kan je deze prachtige zachte corn tortilla ook voor jouw restaurant kopen.

 

Mexicaans eten in de Nederlandse horeca een trend om te volgen

Mexicaans streetfood is booming. Wij zien dit bij de ondernemers die zich al richten de huidige streetfood trends. Denk hierbij aan de Premium Beef Burger Trend en de Gourmet Hot Dog Trend.

Zij zien de successen van Chipotle Grill en Taco Bell in Amerika. Twee succesvolle ketens die hun weg naar Europa al hebben gevonden en binnenkort naar Nederland komen. Hun succes is een inspiratie voor Nederlandse ondernemers.

Niet alleen de horeca pakt deze trend op. Foodmagazines en bloggers zoals Foodies magazine, Delicious magazine en Uit Pauline's keuken delen steeds meer recepten die een fusion van de Mexicaanse streetfood trend en healthfood zijn. En vergeet niet de vele foodtruck festivals.

 

Voor wie zijn de witte Maïs tortillas van Blanco Niño?

Aan de ene kant zijn dit de ondernemers die zich nu al onderscheiden met de huidige streetfood trends. Denk bijvoorbeeld aan trendy Strandtenten, Lunchrooms, Amerikaanse restaurants, Burgerrestaurants of Wereldrestaurants. Ergens is dit ook wel logisch. Wat is er lekkerder dan een bordje soft tacos te eten op het strand . Vol smaak, een fris Mexicaans biertje als Ocho Reales erbij en de voetjes in het zand. Niet vervelend toch?

Aan de andere kant zie je een enorme verandering bij de ‘klassieke Mexicaanse Restaurants’ in Nederland. Vroeger kenden we alleen de Tex-Mex style restaurants. Waar veel met tarwe tortillas en gesmolten kaas werkt gekookt. Op dit moment zien we duidelijk een trend naar de authentieke Mexicaanse keuken. Licht, verrassend, kleurrijk en met authentieke ingrediënten zoals de authentieke tortillas van Blanco Niño.

 

Mexicaans Streetfood in Nederland

Eerst zagen we deze trend alleen in het Westen vann Nederland. In een stad als Den Haag bijvoorbeeld. Daar zijn veel van dit soort moderne Mexicaanse restaurants. Zoals bijvoorbeeld Kua, Ruisenor en Cencalli.

Daarnaast valt het op dat Nederlands meest bekende Mexicaanse keten Popocatepetl ook die aansluiting heeft gevonden. Ook hier wordt steeds authentieker en met super veel passie wordt gekookt. Nog een stad waar de moderne tacoshops en taquerias uit de grond schieten, is Amsterdam.

Het leuke is dat deze trend zich uitrolt door heel Nederland en Belgie. De laatste tijd staat El Santo in Groningen met haar Mexicaanse taco's veel in de pers. En dat terwijl restaurant Four Roses - één van de beste Mexicanen van Nederland - al in dezelfde stad zit. Er is dus echt vraag naar de Mexican Cuisine in Nederland. Met andere woorden, soft tacos zijn aan een opmars begonnen in Nederland. En er zijn echt steeds meer restaurants die zich volledig richten op Streetfood Mexican. Nu is het moment om er zelf mee aan de slag te gaan.

 

Glutenvrije maïs tortillas voor de horeca

De groeiende kennis en interesse van de consument in zowel streetfood als gezonde en duurzame voeding, vraagt om een antwoord. Tegenwoordig kom je als horeca ondernemer niet meer weg met zomaar een soft taco.

De vraag naar glutenvrije- en bewust geproduceerde voeding neemt toe. TV programma's informeren de consument over de productie van voeding. De daarin gebruikte ingrediënten en de effecten daarvan op de planeet en gezondheid. De eis en norm van deze consument - die in het weekend of door de week 's avonds uw gast is - komt steeds hoger te liggen.

De tortillas van Blanco Niño zijn 100% glutenvrij en GMO-free. GMO - in Nederland GGO genoemd - is het ingrijpen in het DNA van een plant. GMO-vrije voeding is natuurlijk zonder kunstmatige ingrepen.

 

It’s Time we taco ‘bout it: Hard shell or Soft Tacos

Soft of hard? De keuze is aan de horeca ondernemer. Kiest hij voor zijn Mexicaanse gerechten voor de bekende gele gefrituurde maistaco? Die in Mexico bijna niet voorkomt? Of durven ze hun gasten te verrassen met de authentieke zachte taco's van Blanco Niño?

Waarom niet? Door de flexibele eigenschappen van deze soft taco is Blanco Niño een makkelijk product om mee te werken. Voor daghappen, visgerechten en vegetarische gerechten bijvoorbeeld. Maar ook voor authentieke gerechten zoals soft taco's met frijoles en pork carnitas. Of verrassende gerechten zoals een tostada - een tostada is een gefrituurde Blanco Niño tortilla - belegd met sashimi van rauwe tonijn, sesamzaadjes, sesamolie en wat gemengde sla.

Het team van LA Streetfood staat klaar om je te helpen in de stap naar een menukaart met authentiek Mexicaanse soft taco's . Neem contact met ons op voor een interessante Streetfood Mexican Workshop. Dan laten we zien hoe we met de Blanco Niño maïs tortillas koken. Zodat je zelf de authentieke Mexicaanse vleesvullingen van Cooked Cuts en de vele salsas en toppings kunt proeven.

 

De 3 bekendste Soft tacos van de wereld

Wij hebben de drie meest bekende en wereldwijd meest gegeten soft tacos op een rij gezet. Allemaal succesvol en eenvoudig te bereiden met de Blanco Niño Tortillas:

Pulled Beef Taco

Bij deze soft tacos wordt gewerkt met langzaam gegaard rundvlees. Wij bieden hiervoor de Beef Barbacoa Filling aan: langzaam gegaard Iers Rundvlees met authentieke Mexicaanse smaakmakers. Ready to use en echt topkwaliteit.

 

Taco Al Pastor

In Mexico en Amerika zie je ze veel: street vendors die op grote kebab branders gemarineerd varkensvlees grillen en op corn tacos serveren. Het vlees is rood gemarineerd door de Mexicaanse kruiden. LA Food verkoopt hier de Achiote voor, maar ook bijvoorbeeld de Fajita Magic van Chef Paul Prudhomme.

 

Baja Fish Taco

Deze wereldberoemde soft taco is gevuld met Amerikaanse frisse coleslaw en gefrituurde en gepaneerde witvis. In Amerika bestaan er gewoon restaurantketens die grotendeels draaien op dit soort Baja Fish Tacos.

 

Werken met de Mexicaanse softtacos van Blanco Niño

Corn tortillas die niet breken als je ze opvouwt of vult. Ze bestaan, maar hoe werk je er eigenlijk mee? De bijzondere kwaliteiten van de softtacos van Blanco Niño vragen om een eigen bereiding.

Je legt een witte maïs tortilla kort op de bakplaat of in een hete koekenpan. Het kan zelfs op de grill. Net zo lang dat er iets stoom vanaf komt. Dit duurt doorgaans 30 seconden. Dan draai je de witte maïs tortilla om. Weer wacht je 30 sec. tot er stoom vanaf komt. De Blanco Niño tortilla is nu veranderd in een soft taco. Nu kun je hem vullen.

 

Authentieke vullingen voor soft taco's

Uiteraard importeert LA Food authentieke vullingen en toppings voor maïs tortillas. Denk aan de LA926 Frijoles Black Beans die mooi te combineren is met onze sous vide 12 uur gegaarde vleesvullingen. Andere soft taco vullingen zijn:

LA924 Pork Carnitas Filling

LA925 Beef Barbacoa Filling

LA923 Chicken Tinga Filling
 

De rijke smaak van een witte mais tortilla

Het is niet nodig om veel vlees in een soft taco te doen. Hierdoor blijven de softtacos van Blanco Nino qua inkoopkosten interessant. Dit past perfect in de ‘minder vlees’ wens van de moderne consument. Daar komt bij dat je als restauranthouder wordt uitgedaagd andere producten te gebruiken.

Doe dit door bijvoorbeeld eerst wat frijoles van zwarte bonen in de softtaco te doen. Daarna pas een beetje vlees. Serveer je taco af met wat sla en pickled onions. Tot slot misschien wat kaas in de witte maïs tortilla. Vervolgens kun je de soft taco aftoppen met bijvoorbeeld onze 100% pure nature guacamole en salsas zoals de populaire Smoky Mountain Salsa Picante medium. Al is de meer authentieke Mexican Red Sauce of de verrassende Jalapeno Relish van Ballymaloe ook aan te raden.

Durf ook out-of-the-box te denken met recepten van de softtacos. In Amerika is de combinatie van Soft Tacos van maistortillas met Koreaanse vullingen mega populair. Tegenwoordig zien we ook op Nederlandse foodtruckfestivals al zulke combinaties.

 

Blanco Niño, de maïs tortillas

Blanco Niño produceert 2 verschillende types maïstortillas:
-           Tortillas voor Soft Tacos (of enchiladas, quesadillas en wraps)
-           Tortillas om te frituren (chips, tostadas etc.)

Het belangrijkste verschil tussen deze 2 tortillas is het vochtpercentage. De tortillas om te frituren zijn net wat droger dan de Tortillas van soft tacos. (dus uitgedroogde soft tacos hoeft u nooit weg te gooien, u kunt er gewoon chips van bakken).

Omdat deze tortillas een echt authentieke receptuur kennen, zonder kunstmatige toevoegingen en e-nummers, is er wel sprake van een gebruiksaanwijzing. Zelf vinden wij dat een enorm pluspunt, dit is het bewijs dat het om een mooi en eerlijk produkt gaat:

-          Ontdooi de maïstortillas in de koeling. (zie ook: infosheet Blanco niño ontdooien)
-          Bewaar de ontdooide tortillas in de koeling in een plastic zak
-          Verwarm de tortillas kort op een bakplaat of grill (20-30 sec per kant, totdat er wat stoom vanaf komt)

Doe er vervolgens mee wat je wilt: soft tacos, quesadillas, enchiladas, flautas, burritos. (zie ook: infosheet Blanco niño mogelijkheden)

 

Blanco Nino, de producten

LA Food importeert voor u de volgende maïstortillas van het merk Blanco Nino:

Vind een verkooppunt in de buurt

LA Streetfood levert onderscheidende producten die voor de restaurateur het verschil maken. De authentieke smaak en kwaliteit waar u zo lang naar op zoek bent.

Wilt u proeven? Bel gerust voor een workshop! +31 570 763 111

Bekijk de producten
Vegan
mais tortilla's op elkaar gestapeld

6x 36 Mexicaanse maistortillas

Op voorraad
LA631
18,56
Blanco Niño
Diepvries - Keukenklaar
Vegan
grote zachte mais tortillas

1 doos heeft 6 pakken van 24 stuks.

Op voorraad
LA632
19,89
Blanco Niño
Diepvries - Keukenklaar
Vegan
zwarte tortilla gemaakt van blauwe mais

6 x 24 st

Op voorraad
LA638
24,39
Blanco Niño
Diepvries - Keukenklaar
Vegan
Blue Corn (soft) Tortilla 4"/10cm Blanco Nino 6x36st

1 doos met 6 verpakkingen à 36 blauwe mais tortillas van 10 cm in diameter.

Op voorraad
LA640
23,89
Blanco Niño
Diepvries - Keukenklaar

Even ter controle: Ben je op de juiste website?

Logo footer

Welkom bij LA Streetfood!

Onze website maakt gebruik van cookies, waaronder functionele, analytische en tracking cookies, om het verkeer op onze website te analyseren en de inhoud te personaliseren. Dit draagt bij aan het verbeteren van de gebruikerservaring op de website.

Door op 'Aanpassen' te klikken, kun je meer lezen over de specifieke soorten cookies en je voorkeuren aanpassen. Als je op 'Alle cookies toestaan' klikt, stem je in met het gebruik van alle cookies. Voor meer informatie kun je onze cookie policy raadplegen.

Cookies aanpassen

Essentiële cookies zijn vereist om de functionaliteit van de website te behouden. Deze cookies zorgen ervoor dat je onder andere afbeeldingen kunt bekijken, kunt inloggen en kunt bestellen. Zonder deze cookies is dit niet mogelijk.
Door het verzamelen van analytische cookies verkrijgen wij een beter inzicht in het gebruik van onze website. Deze gegevens stellen ons in staat om onze website aan te passen voor een optimale gebruikerservaring. Het verzamelen van deze gegevens gebeurt op anonieme basis.
Marketing cookies worden ingezet om bezoekers te volgen op de verschillende pagina's die ze bezoeken. Dit stelt ons in staat om relevante informatie en advertenties aan deze gebruikers te tonen.
Aanpassen
Alle cookies toestaan
Selectie toestaan