nl
NL

Land

Je ziet alleen artikelen en promoties die beschikbaar zijn in het land dat je kiest.
Aanpassen kan altijd weer.

Nederland
België

Taal

Nederland
Frankrijk
Inloggen
Mijn account
Winkelmand
0 Producten
  •  
  • L.A. Foods BV
  • -
  • Nieuws
  • -
  • The Avocado Show: We bezorgen vanaf 1 locatie, als het langer duurt gaan we kijken hoe we overal weer aan de slag kunnen

The Avocado Show: We bezorgen vanaf 1 locatie, als het langer duurt gaan we kijken hoe we overal weer aan de slag kunnen

21 april 2020
The Avocado Show: We bezorgen vanaf 1 locatie, als het langer duurt gaan we kijken hoe we overal weer aan de slag kunnen

The Avocado Show, voor veel mensen bekend van de foto’s van al die lekkere en mooie gerechten met avocado’s die de hele wereld over gingen. Naar eigen zeggen is het bedrijf meer dan een restaurant en eerder een merk. Een unicorn binnen de horeca dus en nét even iets anders. Maar anders of niet, ook The Avocado Show moest vanwege de corona maatregelen haar deuren sluiten. Voor Ron Simpson & Julien Zaal geen reden om stil te zitten. Niet alleen zijn ze open voor take-away en delivery van hun Pretty Healthy Food, ook gebruiken ze deze periode om achter de schermen hun bedrijf verder te ontwikkelen.

 

Darwin – de grondlegger van de evolutietheorie – zei het al: ‘Niet de sterksten overleven, maar diegene die zich het beste weten aan te passen aan verandering.’

In de afgelopen weken, sinds de horeca moest sluiten, hebben wij met veel ondernemers gesproken. Ondernemers die druk bezig waren met het openen van een nieuwe zaak en ineens de deuren moesten sluiten. Twee jonge ondernemers die meteen overschakelden op bezorging en daarbij heel flexibel bleken te zijn. Of een ondernemer die met take-away begon en ineens de hele parkeerplaats vol had staan.

Waar deze bedrijven ook zitten, wie de ondernemers ook zijn, ze hebben allemaal iets gemeen: als geen ander wisten ze hun bedrijf om te schakelen en draaiende te houden tijdens deze vreemde periode.

 

 

“Als blijkt dat het allemaal langer gaat duren, moeten we kijken naar de basis opzet van onze andere zaken”

 

Was je in de periode voor de horecasluiting bij The Avocado Show naar binnen gelopen, dan had je een enorme verscheidenheid aan mensen zien zitten. Van millenials tot opa’s en oma’s, moeders met hun kinderen en zoveel mensen meer vanuit de hele wereld.
Grote kans dat dit komt door de avocado, want iedereen die daarvan houdt, komt graag bij The Avocado Show. En de groep liefhebbers van avocado’s is echt heel groot en breed. Met hele specifieke sub-groepen zoals mensen die veganistisch eten, flexitarier zijn, gewoon gezond willen eten, sporter zijn of een ketogeen dieet volgen, heeft The Avocado Show echt een gevarieerde aanhang.

Maar nu zitten al deze mensen thuis, dus waar gaat The Avocado Show met haar avocado’s heen? En hoe gaat ze met de corona crisis om die onze branche zo hard raakt? We spraken met Ron en hij vertelde ons over hun aanpak: niet alleen reageren op de maatregelen, maar proberen vooruit te kijken en ze zelf ook op te pakken. De nieuwe way of working goed uitwerken, zodat het langer meegaat dan de crisis, maar juist een bouwsteen wordt voor de toekomst. En daarover vertelt hij ons graag meer:

 

“We hebben inmiddels 4 vestigingen, maar bieden delivery en take away aan vanaf 1 locatie in Amsterdam: onze To Go vestiging op de Willemsparkweg. Deze locatie leent zich daar erg goed voor, omdat het al ingericht was als een “To Go” concept om af te halen en delivery al langer een optie was.  De andere locaties zijn echt restaurants, ontworpen voor beleving. Als blijkt dat het allemaal langer gaat duren, moeten we kijken naar de basis opzet van onze andere zaken. Naar wat we kunnen veranderen en verbeteren om ook daar weer aan de slag te kunnen.

 

 

 

“Laat je niet gek maken door alle initiatieven als het niet iets voor jou is. Maar het kán wel”

 

“Maar we hebben genoeg te doen. The Avocado Show is meer dan een restaurant, we zijn een merk met verschillende producten en diensten, waar onze restaurants het boegbeeld van zijn. We hebben een eigen kookboek, verkopen giftcards, een uitgebreide merchandise lijn en hebben een grote community op social media. Door de focus te verplaatsen naar de producten en diensten die we nu wél kunnen leveren, zoals delivery en take away van voedzame en gezonde gerechten in de tijd waarin iedereen er om vraagt. Je doet er goed aan om je immuunsysteem nu op te krikken, dus kun je dat met onze gerechten goed doen. Maar we hebben ook een kookboek en how-to videos van hoe je de gerechten maakt, zodat we nog steeds onze community kunnen entertainen. Met gratis recepten en tutorials bijvoorbeeld. Daarmee laten we ze zien dat je thuis ook lekker en makkelijk kunt koken, maar wel iets bijzonders op tafel kunt zetten. We zien honderden mensen reageren en hun eigen creaties opsturen, dat is te gek. De content is gewoon gratis en voor iedereen, want als ze eenmaal de smaak te pakken hebben kunnen ze altijd het boek bestellen voor nóg meer recepten en tips.


“Al het werk dat we op het hoofdkantoor deden, doet ons team nu vanuit huis. We zaten midden in onze uitbreiding naar andere landen en dat heeft veel voorbereidend werk nodig. Alles van het interieur ontwerpen tot de PR campagnes bedenken, voorbereiden en uitrollen. Dat is iets wat we nog steeds kunnen doen. Net als het opknappen, schoonmaken en upgraden van de restaurants zelf, dan is het juist handig als het dicht is.

 

“Het komt nu goed uit dat we een team hebben met mensen die ervaring hebben in het omtoveren van een boodschap en echt kunnen bouwen aan een merk. Mijn achtergrond is marketing, branding en evenementen. Mijn compagnon Julien komt ook uit de creatieve hoek van events, communicatie en productie. We werken hierdoor net even anders en nemen de kortste route naar dingen zoals wij die zien en niet persé hoe het hoort. Of hoe het altijd gedaan is. Ik denk dat dat nu in ons voordeel werkt.

“We praten veel met bevriende ondernemers en delen tips met elkaar. Het is namelijk echt niet zo dat iedereen nu ook maar een kookboek moet gaan maken. Dat moet goed passen bij je concept en je doelgroep, maar het is wel zo dat elk restaurant recepten heeft en een chef die goed kan koken. Elk restaurant heeft iets waar ze goed in zijn en wat ze nu kunnen omzetten in content, diensten of producten. Iedereen kan dus iets proberen in de moeilijke tussentijd. Belangrijk is wel dat niet iedereen het moet doen. In sommige gevallen, kun je het inderdaad het beste even uitzitten en dat is ook helemaal ok. Laat je niet gek maken door alle initiatieven als het niet iets voor jou is. Maar het kán wel. En misschien ontdek je zelfs dat je er heel veel plezier in hebt. Ik denk dat een chef het hartstikke leuk vindt om even nieuwe gerechten te creëren en om na te denken over manieren om mensen thuis te vermaken. Die chef heeft nu het restaurant in principe voor zichzelf. Met de dingen die je nu maakt kan je ook online content maken, een verhaal vertellen en de aandacht krijgen.

 

 

“Kies een paar gerechten die hardlopers kunnen zijn, die na vervoer nog steeds goed aankomen en smaken, met een sterke potentiele marge”

 

“Om als bedrijf te overleven heb je toch echt omzet en geld nodig. En als delivery en take away de enige opties zijn, dan is dat een goede reden om nu delivery te doen, maar denk dan wel aan je marges. Je hoeft niet je hele menukaart geforceerd om te toveren tot delivery items, dat werkt helemaal niet. Kies een paar gerechten die hardlopers kunnen zijn, die na vervoer nog steeds goed aankomen en smaken, met een sterke potentiele marge en ingrediënten die minder houdbaarheid gevoelig zijn bijvoorbeeld. Hou rekening met de kosten van de verpakking en het percentage dat je af moet staan aan de bezorg services en zorg dat je dan alsnog op een gezonde marge uitkomt.

 

“Voor mij is het Rijks daar een heel mooi voorbeeld van. Die hebben het slim aangepakt. Het is normaliter natuurlijk een vrij prijzig restaurant. Dat zul je onder normale omstandigheden niet zo snel bestellen. Door een vast menu aan te bieden voor €39,50 houden ze de marge zelf in de hand en bestellen mensen het ineens wel. Ze koken ook per week een kleine selectie aan gerechten met een vast menu, zodat het efficiënter kan in tijd en kosten en je dient het af te halen. Zo zit er geen fee aan vast voor delivery en waarborgen ze de kwaliteit wanneer je het krijgt.

 

 

“Stel dat het wereldwijd langer duurt, en je restaurant moet aan die en die eisen voldoen om aan take-away te kunnen doen, dan doe je dat”

 

“Ik denk dat de horeca zeker gaat veranderen. Alleen al omdat vele restaurants die geen bezorging deden het nu wel doen. In 1 week kreeg Thuisbezorgd meer dan 2000 nieuwe restaurant aanmeldingen. En veel mensen die nooit wat bestelden doen dat nu ineens wel voor het eerst en ontdekken alle mogelijkheden ervan. Tel daarbij op dat veel drempels nu weg zijn, dat restaurants snel zijn omgeschakeld en er nu ervaring mee opdoen. Dat gaat effect hebben. Ook zal de vraag naar take away en delivery toenemen als we meer vanuit huis gaan werken. Voor sommigen een interessant businessmodel, maar voor vele ook niet.

 

“We zullen als horeca op zijn laatst eind Mei/Juni pas weer opengaan denk ik, maar ik hoop dat het eerder gaat gebeuren. Voor mij gelden nu twee dingen: je kan reactief of proactief zijn. Op dit moment is onze hele business gedwongen reactief. We reageren vooral op wat er gebeurt, op de maatregelen die er voorgelegd worden en de timing daarvan. De overheid geeft de regels aan en wij passen ons allemaal aan. Ondertussen hebben we allemaal no clue hoe de toekomst er exact uit gaat zien en proberen we er gewoon het beste van te maken.

“Als de regels eindelijk bekend zijn en er is een voorspelling van het einde in zicht, zullen we eindelijk weer echt proactief kunnen ondernemen. Echte problemen oplossen met langdurige en effectieve oplossingen. Je moet vaak ergens in investeren om er iets uit te halen, maar dat doe je pas als je weet dat het langer meegaat.  Stel dat het wereldwijd langer duurt, en je restaurant moet aan die en die eisen voldoen om aan take-away te kunnen doen, dan doe je dat. Ik kan me goed voorstellen dat bijvoorbeeld een bedrijf zo groot als Starbucks bij al haar zaken een schuifraam in de locatie zou zetten om zo een soort kiosk te worden. Dat is een haalbare oplossing. Dan kunnen alle zaken in ieder geval een beetje omzet draaien en wat mensen weer aan het werk. Als we weten hoe lang het gaat duren, zullen we allemaal pro-actiever worden. Dan weten we wat ons te doen staat. Maar je kan jezelf ook nu al een paar vragen stellen en met de antwoorden vandaag nog iets te doen:

 

 

Wat zou ik doen als het nog een maand duurt?

En als het drie of zelfs zes maanden duurt? Wat doe ik dan?

Kan mijn personeel meerdere dingen? Of alleen dat wat ze altijd al bij me deden?

Kan ik met mijn bedrijf andere diensten of producten aanbieden? Of is er een deel van mijn bedrijf wat ik nu kan uitvergroten?

 

Nu is de tijd, schrijf een plan dat gemakkelijk uit te voeren is, zodra je bevestiging hebt. Werk al je processen uit en denk na over wat je precies gaat doen en wat je al in huis hebt. Zet je personeel zo veel mogelijk in en praat met ze, ze hebben vaak meer talent en skills dan je weet!

Terug naar overzicht

Bekijk ook

mrt2024
Prijsverlagingen, Kleinere Verpakkingen & Halal Producten - April 2024 | LA Streetfood
Slim zakendoen doe je met LA Streetfood🀝
Prijsverlagingen, kleinere verpakkingen en deze producten nu ook HALAL! Goed nieuws! Lees verder
mrt2024
ECHTE MARGE PAKKERS: de Amerikaanse Desserts van LA Streetfood 🍰🍦πŸ₯„
Waarom de heerlijke desserts van LA Streetfood jouw marge verhogen? Lees verder
jan2024
Maak jij de beste burger van de Benelux? Schrijf je in voor dé Grand Finale dit jaar! πŸ”πŸ§‘‍🍳
Maak jij de beste burger van de Benelux? Schrijf je in voor dé Grand Finale van 2024! πŸ”πŸ§‘‍🍳
Verkoop jij de beste hamburger van jouw stad? Lees verder
Logo footer

Welkom bij LA Streetfood!

Onze website maakt gebruik van cookies, waaronder functionele, analytische en tracking cookies, om het verkeer op onze website te analyseren en de inhoud te personaliseren. Dit draagt bij aan het verbeteren van de gebruikerservaring op de website.

Door op 'Aanpassen' te klikken, kun je meer lezen over de specifieke soorten cookies en je voorkeuren aanpassen. Als je op 'Alle cookies toestaan' klikt, stem je in met het gebruik van alle cookies. Voor meer informatie kun je onze cookie policy raadplegen.

Cookies aanpassen

Essentiële cookies zijn vereist om de functionaliteit van de website te behouden. Deze cookies zorgen ervoor dat je onder andere afbeeldingen kunt bekijken, kunt inloggen en kunt bestellen. Zonder deze cookies is dit niet mogelijk.
Door het verzamelen van analytische cookies verkrijgen wij een beter inzicht in het gebruik van onze website. Deze gegevens stellen ons in staat om onze website aan te passen voor een optimale gebruikerservaring. Het verzamelen van deze gegevens gebeurt op anonieme basis.
Marketing cookies worden ingezet om bezoekers te volgen op de verschillende pagina's die ze bezoeken. Dit stelt ons in staat om relevante informatie en advertenties aan deze gebruikers te tonen.
Aanpassen
Alle cookies toestaan
Selectie toestaan