nl
NL

Land

Je ziet alleen artikelen en promoties die beschikbaar zijn in het land dat je kiest.
Aanpassen kan altijd weer.

Nederland
België

Taal

Nederland
Frankrijk
Inloggen
Mijn account
Winkelmand
0 Producten

De echte Amerikaanse Augurken Relish in Nederland

10 juni 2018

De smaak van echte Amerikaanse hamburgers. Of anders wel die van authentieke Gourmet hotdogs zoals je ze in New York eet. Die is tegenwoordig zo gewild dat wij er werk van hebben gemaakt. Die smaak moesten we naar Nederland brengen. Want die smaak koop je niet zomaar in. Je maakt het net als in de oorspronkelijke NYC Deli’s zelf. Met mooie ingrediënten en een eigen recept. Zoals onze Smoky Mountains Sweet Pickle Relish voor horeca. Gemaakt in Nederland, naar Amerikaans recept.

Nergens zijn de verschillen tussen Amerika en Europa zo groot als in een augurk. Natuurlijk eten zij hun friet met ketchup wij met mayonaise. Zitten zij net zoveel in de auto als wij op de fiets en werken ze met miles in plaats van kilometers. Maar dat alles valt in het niet als je de Amerikaanse augurk – of beter nog: Amerikaanse zoete augurken relish – proeft. Dat is zonder overdrijven iets totaal anders dan het ons bekende Amsterdamse tafelzuur.

Amerikaanse hamburgers en Gourmet hotdogs met echte augurken relish

Geen wonder dat die Amerikaanse hamburgers zo lekker zijn. De eerste gedachte die keer op keer weer opkomt is: hoe maken we zelf all American Hamburgers en authentieke gourmet hotdogs in onze Nederlandse restaurants?

En het antwoord zit hem voor ons in de Amerikaanse Sweet Pickle Relish voor horecagebruik van Smoky Mountains. De enige Nederlandse zoete augurken relish voor horeca die is gemaakt volgens de New York Deli methode. En dat is belangrijk. Want als we het over Streetfood hebben, kunnen we geen half werk leveren. Je topt je Amerikaanse gourmet hotdog niet af met een Amsterdamse augurk. Dat kan niet, dat hoort niet.

Of je hamburger, je hebt het broodje, de burger, de echte hamburger kaas, een superlekkere saus en dan leg je er een schijfje Nederlandse augurk op? Dat gaat gewoon niet. Die Nederlandse augurk is voor veel gerechten goed, maar niet voor een klassieke Amerikaanse Hamburger. Wij Nederlanders bereiden augurken namelijk totaal anders dan in Amerika. Maar voordat we je vertellen over augurken, fermentatie en echte lekkere zoete augurken relish willen we je eerst meenemen naar zo’n Amerikaanse Deli. De bakermat van de NYC Streetfood.

 

 

Oorsprong Amerikaans Deli-style streetfood

De naam Deli komt van Delicatessen restaurant. De oorsprong van deze zaken ligt in Europa. In Duitsland om precies te zijn. Het waren simpel gezegd zaken met buitenlands eten. De eerste Duitse Deli verkocht mango’s, bananen en pruimen. Eten wat in ons deel van de wereld bijzonder was. Toen er rond 1880 veel Europeanen naar Amerika vertrokken namen ze deze Deli’s mee. De eerste verkocht Duits eten aan Duitse immigranten. Maar daar kwam verandering in.

De Amerikaanse Deli’s zoals we nu kennen zijn ontstaan toen de Joodse gemeenschap in New York City groeide. Met de eerste kosher Deli die in 1889 in New York haar deuren opende kreeg de stad er een eigen food cultuur bij. Wat begon met 1 Joodse deli groeide uit tot 1500 Joodse Deli’s in New York in 1930. Met daarbij het echte deli-eten.

Bekijk hier onze Amerikaanse sauzen 

Wat is de Amerikaanse pickle?

Tegenwoordig zijn er nog maar iets van 15 van dit soort Deli’s in New York. Maar de manier van eten? Met smaken zoals die van de Amerikaanse augurken relish? Die wil men nu over de hele wereld proeven.

Het typische karakter van dit Deli eten zit hem in de manier waarop het is gemaakt. Omdat de Joden kosher eten, maken ze veel zelf. Alleen dan weet je zeker wat je eet en of dat eten kosher is. Zo ook in de Deli’s. Alles, maar dan ook echt alles werd zelf gemaakt. Elke deli had een eigen recept en gerechten en smaken uit de Joodse keuken. Een van de bekende producten uit deze Deli’s is de Amerikaanse augurk.

Om de smaak van de Amerikaanse augurk te begrijpen is het eerst belangrijk te weten wat een augurk precies is. Want wist je dat een augurk en een komkommer wel familie van elkaar zijn, maar dat een augurk echt geen komkommer is? Een augurk is een vrucht van de plant Cucumis Sativus. Deze plant zit in dezelfde familie als de komkommerplant. Er zijn ook wel een paar verschillen tussen komkommers en augurken. Augurken zijn kleiner en hebben een dunnere schil.

De komkommer heeft een zachtere smaak dan de augurk en de structuur is ook anders. Sappiger en met meer vocht. Dat zorgt ervoor dat een komkommer lekker is om rauw te eten en een augurk juist weer goed ingemaakt kan worden. Die zijn rauw helemaal niet zo lekker. En dit inmaken werd in de deli’s net even anders gedaan.

 

 

Hoe komt het dat Amerikaanse augurken anders smaken?

Omdat augurken moeilijk te bewaren zijn, worden ze al eeuwenlang ingemaakt. In zuur. Dat was vroeger de methode om voeding die van het land kwam te bewaren voor de winter. Vanaf 1900 werd dit op grote schaal gedaan in weckfabrieken. Maar tafelzuur is iets wat in verschillende culturen al ver voor die tijd voorkwam.

Ingemaakte augurken kennen we in drie soorten: de zure Franse augurk, de zoetzure Nederlandse variant en tot slot de gefermenteerde. Die laatste is de augurk zoals ze hem in Amerika eten. De Nederlandse en Franse augurk worden meteen in het zure mengsel van water en azijn ingelegd. Bij de Nederlandse zit daar ook nog wat suiker bij. Dat zorgt voor de zoetzure smaak. De Amerikaanse augurk wordt anders ingelegd. Met zout en melkzuur. Daardoor gaat de augurk fermenteren en krijgt hij een andere smaak. Iets completer lijkt het wel. Omdat het uit meer dan zoet en zuur bestaat. 

Alles voor Gourmet hotdogs voor horeca 

Echte Sweet Pickle Relish

Wie het als eerste gedaan heeft, weten wij niet. Maar ergens is er in een keuken in Amerika een relish gemaakt van augurken. Op het eerste gezicht is een relish niet heel bijzonder. Er bestaan wel meer soorten relish. Maar in Amerika wordt deze zoete chunky augurken saus gemaakt met de Amerikaans ingelegde augurken. En dit is waar de smaak echt interessant wordt. Want wat je krijgt als je deze augurken in een relish verwerkt is zoetzuur, maar dan beter. Je proeft de gefermenteerde Amerikaanse augurk door de zoete smaak van de relish heen. En dat is echt onweerstaanbaar.

De smaak heeft meer lagen en is voor iedereen die in Amerika is geweest direct herkenbaar. Draai je dat om, dan weet je dat iedereen die in Amerika is geweest het ook meteen proeft als de augurken relish niet volgens Amerikaans recept is. Daarom is het zo belangrijk dat je op een Amerikaanse hamburger of Deli’s Style Gourmet Hotdog ook echte Amerikaanse augurken relish gebruikt. En geen Europees spul.

Augurken Relish van Smoky Mountains

De augurken relish van Smoky Mountains is gemaakt in Nederland, maar met Amerikaans recept. Van augurk tot relish helemaal op de authentiek Amerikaanse manier. Heb je deze zoetzure groene Relish 1 keer geproefd? Op je hamburger of je hotdog bijvoorbeeld, dan ben je voor altijd verslaafd. De frisse stukjes fijngesneden Pickled komkommer, met een beetje dille en andere specerijen, past naadloos op het Amerikaanse streetfood. Om je op weg te helpen twee tips om augurken relish te gebruiken in jouw horeca keuken.

Bekijk ons Smoky Mountains aanbod voor jouw keuken

Spectaculair lekkere hamburger met augurken relish

Wil je een goede hamburger serveren? Dan zorg je ervoor dat alles klopt. Je kiest voor goed vlees zoals bijvoorbeeld de Butcher Burger gemaakt van 100% Iers rundvlees. Of anders onze Smoky Mountains 180 gr burger, de meest verkochte burger bij LA Foods. Je gebruikt een mooi broodje waar je je hamburger mee op kan bouwen. Daarvoor raden wij de Glazed Sesame Bun aan. Amerikaanser kan een hamburger broodje niet. Met sesamzaadjes en zo hoog dat je hamburger staat als een huis. En je gebruikt natuurlijk echte cheddarkaas voor hamburgers. Maar dan komt het belangrijkste: de sauzen. En daar hebben een zalige combinatie voor je. Want combineer je de tomaten relish van Ballymaloe met de Sweet Pickle Relish van Smoky Mountains? Dan krijg je echt een onweerstaanbaar lekkere smaak.

Chicago Style Hotdog met Pickle Relish en Ballymaloe

Ondanks dat New York de bakermat van de lekkere augurken smaak is, moeten we naar Chicago voor de ultieme Amerikaanse hotdog. De Chicago Style Hotdog is meer dan zomaar een hotdog. Men noemt het een sensatie van de perfecte dog met een ultieme blend van saus en toppings.

Je begint met je hotdogbroodje en de 90 grams, 100% rundvlees, 22 cm lange, licht gekruide Hot Dog worst de Beefdog.

Voor het broodje is het belangrijk dat het niet een standaard broodje is. Een hotdog hoort op een hotdog broodje wat lang genoeg is. Maar wat ook zo sterk is dat het de hotdog, zijn toppings en sauzen kan dragen. Dus ligt je dog in de bun? Volg dan de volgende stappen:

  1. Amerikaanse mosterd
  2. Groene Amerikaanse augurken relish
  3. Drie vers gensneden uien
  4. Pepper relish van Ballymaloe
  5. Plakje augurk
  6. Jalapeños
Een hotdog demonstratie van onze culinaire experts? Maak nu een afspraak! 

Spicy hotdog met augurken relish

Wil je een hotdog met een bite op je menukaart? Dan is de Chicago Chili Dog erg lekker. Deze hotdog is geïnspireerd op de Mexicaanse keuken, gemaakt met de beef dog. Als toppings gebruik je:

  1. Frijoles
  2. Carne asada
  3. Pikante salsa
  4. Mexicaanse kaasmix
  5. Crispy onions
Terug naar overzicht

Bekijk ook

mrt2024
Prijsverlagingen, Kleinere Verpakkingen & Halal Producten - April 2024 | LA Streetfood
Slim zakendoen doe je met LA Streetfood🀝
Prijsverlagingen, kleinere verpakkingen en deze producten nu ook HALAL! Goed nieuws! Lees verder
mrt2024
ECHTE MARGE PAKKERS: de Amerikaanse Desserts van LA Streetfood 🍰🍦πŸ₯„
Waarom de heerlijke desserts van LA Streetfood jouw marge verhogen? Lees verder
jan2024
Maak jij de beste burger van de Benelux? Schrijf je in voor dé Grand Finale dit jaar! πŸ”πŸ§‘‍🍳
Maak jij de beste burger van de Benelux? Schrijf je in voor dé Grand Finale van 2024! πŸ”πŸ§‘‍🍳
Verkoop jij de beste hamburger van jouw stad? Lees verder
Logo footer

Welkom bij LA Streetfood!

Onze website maakt gebruik van cookies, waaronder functionele, analytische en tracking cookies, om het verkeer op onze website te analyseren en de inhoud te personaliseren. Dit draagt bij aan het verbeteren van de gebruikerservaring op de website.

Door op 'Aanpassen' te klikken, kun je meer lezen over de specifieke soorten cookies en je voorkeuren aanpassen. Als je op 'Alle cookies toestaan' klikt, stem je in met het gebruik van alle cookies. Voor meer informatie kun je onze cookie policy raadplegen.

Cookies aanpassen

Essentiële cookies zijn vereist om de functionaliteit van de website te behouden. Deze cookies zorgen ervoor dat je onder andere afbeeldingen kunt bekijken, kunt inloggen en kunt bestellen. Zonder deze cookies is dit niet mogelijk.
Door het verzamelen van analytische cookies verkrijgen wij een beter inzicht in het gebruik van onze website. Deze gegevens stellen ons in staat om onze website aan te passen voor een optimale gebruikerservaring. Het verzamelen van deze gegevens gebeurt op anonieme basis.
Marketing cookies worden ingezet om bezoekers te volgen op de verschillende pagina's die ze bezoeken. Dit stelt ons in staat om relevante informatie en advertenties aan deze gebruikers te tonen.
Aanpassen
Alle cookies toestaan
Selectie toestaan