Zoete empanadas gevuld met mango, gember en ananas

13 februari 2020
Zoete empanadas gevuld met mango, gember en ananas

Empanadas – de Latijns Amerikaanse gevulde pasteitjes – hoeven niet altijd een hartige vulling te hebben. Natuurlijk kennen de meesten van ons ze wel met een vleesvulling, maar heb je al een zoete empanadas geproefd? Met een heerlijk warme fruitvulling bijvoorbeeld?

Empanadas zijn gevulde pasteitjes gemaakt van een tarwe of maïsdeeg. Typisch is de vorm van deze Mexicaanse pastei. In de vorm van een halvemaan. Dit komt doordat er uit het uitgerolde deeg een rondje wordt gestoken. Hier wordt de vulling op gelegd en het rondje wordt dichtgevouwen.

Bekende empanadas zijn die met Mexicaanse vleesvullingen. Zoals de empanada met gestoofde kip en achiote of de rundvlees empanada die heerlijk op smaak is gebracht met rozijnen en amandelen. Er bestaan ook empanadas met een kaasvulling, maar dat er zoete empanadas bestaan… dat weten veel mensen niet. Jammer, want de zoete empanada is echt verrassend lekker en een hele goede en makkelijke te bereiden toevoeging aan je menukaart.

Met zoete empanadas – zoals deze gevuld met ananas, mango, gember, koriander, bruine suiker en habanero - kan je heerlijke nagerechten maken. Geserveerd met een bol ijs, wat vers fruit of als onderdeel van een grand dessert. Maar dat niet alleen ook als kleine zoete versnapering bij de koffie zijn ze erg lekker. Lekker met een toef room of wat chocoladesaus.

LA931 - zoete empanadas

Terug naar overzicht

Bekijk ook

mrt2020
MENUKAART
BEZORG MENUKAART
  Hierbij een ideale menukaart voor uw bezorg activiteiten:     - BBQ Bacon ’n Cheese Burger - Heerlijke burger met Iers rundvlees, Bacon Sweet & Cured, Caramelized Onions, Cheddar Cheese Sauce en warme BBQ Sauce van Sweet Baby Ray's afgetopt met American Mustard op een Glazed Roasted Sesame Bun. Lees verder
mrt2020
Hoe blijft een hamburger warm bij bezorging?
Hoe blijft een hamburger warm bij bezorging?
Wat is de grootste uitdaging waar je tegenaan loopt als je een hamburger wilt bezorgen? Lees verder
mrt2020
Corona – Hoe gaan we als Nederlandse en Belgische horeca deze klap overleven?
Corona – Hoe gaan we als Nederlandse en Belgische horeca deze klap overleven?
Hoe ga jij als ondernemer of horecaondernemer om met deze onzekere tijden? Lees verder