Veggie Dog, de hotdog zonder vlees voor horeca

15 maart 2019
Veggie Dog, de hotdog zonder vlees voor horeca

Twee trends die je niet wil missen dit seizoen zijn de gourmet hotdogs en vegetarisch eten. En hoewel ze haaks op elkaar lijken te staan, weet het nieuwste lid van de LA Food familie - de Veggie Dog - ze perfect te combineren.

De vraag naar gezonde en veganistische gerechten zien we in de Nederlandse Horeca de laatste tijd snel toenemen. De consument kiest steeds vaker voor een vleesloos gerecht. De redenen zijn bekend: eigen gezondheid, het milieu, voorkomen van dierenleed, nieuwsgierigheid en soms .... gewoon omdat het kan. Meer dan ooit is men nieuwsgierig naar vleesvrije alternatieven.

Als horecaondernemer kom je er tegenwoordig niet meer mee weg een kaart zonder vegetarische gerechten te hebben. Dier- en klimaatbewustzijn staan hoog op de agenda. In meer of mindere mate ook bij jouw gasten.

 

Vegan hotdogs een antwoord op de trend

Vegetarisch eten is voor een horecaondernemer vaak een balans die om extra aandacht vraagt. Want waar de sommige vegetariërs kiezen voor een product wat zoveel mogelijk op vlees lijkt, wil de ander dat juist absoluut niet. Hoewel je je kaart natuurlijk zoveel mogelijk in wilt richten op de wensen van je gasten, telt het gemak in de keuken net zo zwaar mee. Met de VeggieDog hebben we een vegetarische hotdog die je met dezelfde toppings kunt bereiden als elke andere hotdog, volledig vegan en ongekend makkelijk in gebruik is.

Maar... de VeggieDog is geen hotdog. Sterker nog, hij probeert er niet eens op te lijken.

De LA Streetfood Veggie Dog smaakt niet als vlees, ziet er niet uit als vlees en voelt niet als vlees. Het is geen vlees, maar een veganistische hotdog, die past in de beleving en wensen van de moderne consument. En die op zichzelf zo ontzettend lekker is dat hij niet eens op vlees hoeft te lijken.

  

Vegan hotdog van pure ingrediënten

Heel belangrijk voor ons, want wat het team van LA Streetfood NIET wilde, was de zoveelste vleesimitatie op de markt brengen. Imitatievlees, door de consument steeds vaker aangeduid als nepvlees, heeft tot doel de vlees beleving zo veel mogelijk te benaderen. En uitzonderingen daar gelaten, wordt geen middel en ingrediënt onbenut gelaten om de vleesimitatie zo 'echt' mogelijk te maken. Denk aan extra geur-, kleur-, smaakstoffen, vulmiddelen, veel suikers en ingrediënten die niemand begrijpt...

Ons doel was een vegetarische hotdog die smaakt en voelt naar de ingrediënten waarmee hij gemaakt is: een vegetarische hotdog gemaakt en die smaakt naar groenten en kruiden. Met pure ingrediënten alsof je ze zelf in je eigen keuken hebt gedraaid.

Wat zijn dan de ingrediënten? Vraag je je misschien af. De Veggie Dog is gemaakt van: champignon, tarwe, maïs, bonen, water, ui, avocado, bruine rijst, zetmeel, appel, zout, paprika, knoflookpoeder, uienpoeder, witte peper, chipotlepeper, kurkuma, chili peper, E223 conserveermiddel. En hiermee is het een keurig product wat past in de huidige bewuste, vleesvrije streetfoodtrend.

 

Nuttige product informatie LA8407 Veggie Dog

Bereidingswijze en gewicht:

Zeer eenvoudig, vanuit de vriezer rechtstreeks in de frituur. De Veggie Dog is iets korter dan de andere hotdogs van LA Streetfood. Hij is 11cm lang en weegt 83 gram. Hij is verpakt in een doosje met 6 zakken a 12 Veggie Dogs. (6x12x83gram)

Combineren met:

LA8368 Vegan Hot Dog Roll

 

En alle soorten toppings, denk bijvoorbeeld aan:

 

The Vegan Mexican Dog

Met LA751 Guacamole Pulp , 100% nature en de LA197 Ballymaloe Jalapeño Relish 

 

The Vegan Manhattan Special

Met de LA76 Sweet Pickle Relish Sweet pickled Relish van Smoky Mountains en de LA190 Tomato Country Relish van Ballymaloe. Ook erg lekker met de LA78 American Mustard van Smoky Mountains.

 

The Veggie BBQ & Cheese Dog

Met de LA170 Sweet Baby Rays Brown Hickory Sauce en de LA155 Cheddar Cheese sauce van Pinata.

 

Proeven?

Bel of mail ons voor een workshop of proeverij.

Of vraag samples aan bij 1 van onze verkopers.

 

 

 

Terug naar overzicht

Bekijk ook

apr2020
Burger University, onvergetelijke hamburger sauzen en smaak combinaties voor de Horeca!
In dit prachtige artikel van Misset’s Snackkoerier wordt er dieper ingegaan op onderscheidende burgersauzen. Lees verder
apr2020
3 positieve verhalen uit de horeca tijdens corona
3 positieve verhalen uit de horeca tijdens corona
Nu je gebruik kunt maken van de regelingen van de overheid staan veel horecazaken voor de keuze: open of dicht. Lees verder
apr2020
Guacamole cupjes, in ready to serve portie verpakking, het grote voordeel voor bezorg restaurants!
Een product innovatie, midden in de Coronacrisis? Zijn ze wel lekker daar bij LA Streetfood? Lees verder